Bentebing's Weblog

helt ukatalogisert

Lars Mæhle har skrevet en informasjonsmettet ungdomsbok om Oskar, morfar og astronomi Mot stjernene er vi ingenting. Oskar og moren bor sammen i byen. Hun er alvorlig syk og ligger på Radiumhospitalet. Moren har brutt med sin far for mange år siden, men nå har hun bedt ham komme og ta Oskar med seg for noen dager. Hun ønsker at de skal bli kjent og  finne sammen. Morfaren er en gammel stabukk og kvir seg for oppdraget, men han tar med seg Oskar og sammen begynner de på oppgaven som moren har gitt dem. Hun har fått en sykepleier til å skrive ned rebusoppgaver som de skal løse til neste gang de besøker henne. Oppgavene dreier seg om astronomi, et emne som morfaren vet mye om og som fasinerer Oskar. Oskar maser om at de må komme i gang med oppgavene, morfar er ikke så ivrig til å begynne med, men etterhvert begynner han å fortelle med stor glød om planetene og hva som er så spesielt med den enkelte av dem. Både Oskar og morfar befinner seg i en vanskelig situasjon, men de er begge glad i moren/Inger og vil gjøre alt for å glede henne samtidig som de gjennom dette hjelper seg selv.

Dette er en bok som jeg er sikker på at de som er opptatt av astronomi vil fryde seg over. Det står at dette er en ungdomsbok, men jeg har en kandidat på snart 10 år som nok vil kaste seg over boka så snart han ser den.  Hvert kapittel innledes med et bilde av planet oppgaven dreier seg om og så får vi både informasjon og funfacts om denne. Det jeg savner er mer om Oskar og morfar, Oskar får vi jo vite litt mer om, men morfar blir for meg stående som en skisse og ikke helt troverdig. For en yngre leser tror jeg ikke det er så viktig for her er det nok drivet etter å finne løsningen på oppgaven som blir hovedsaken og selvsagt alt de får vite om planetene. Det er flott med sidene bak i boka som har mange kilder og ikke minst at Mæhle har hatt Eirik Newth med på laget for å kvalitetssikre det faglige.  Takk til Ena forlag for leseeksemplar.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: