Bentebing's Weblog

helt ukatalogisert

Da jeg skulle lese Dovendyret og sommerfuglen av forfatter og professor i bevaringsbiologi Anne Sverdrup-Thygeson og illustratør Bård Slettevold Torkildsen trodde jeg at nå hadde jeg en skjønnlitterær fortelling foran meg, men den gang ei. Jeg var så innstilt på det skjønnlitterære at det tok en stund før det gikk opp for meg at dette er en fagbok. Ja, en bok om dovendyret og samspillet mellom det og en bitteliten sommerfugl som lever i pelsen til dovendyret.

Da jeg hadde lagt vekk «det var en gang» brillene oppdaget jeg at dette er en spennende, interessant og overraskende bok om dovendyret som lever i Sør-Amerika og hvordan dyret, jungelen og sommerfuglen lever sammen. Det er ikke mye tekst så den som nettopp har lært å lese kan med litt hjelp klare seg fint selv. Uansett leseferdigheter så har boka noen fantastiske illustrasjoner å studere med saftige, flotte bilder av både dovendyr, jungel og sommerfugler i forskjellige stadier. I det hele tatt er illustrasjonene med på å bære og utvide fortellingen om dovendyret og miljøet det lever i ved å utnytte hele flaten i oppslaget, en nøyaktig gjengivelse av fugler og insekter som blir omtalt og setter dette inn i en sammenheng som leseren kan lære noe av. Det er et fint samspill mellom tekst og bilde. De siste sidene har faktaopplysninger om dovendyret og det jeg virkelig digger, funfacts! På det aller siste  oppslaget er det et fotografi av et dovendyr og det er et lurt trekk for her kan vi virkelig se at det har et grønnskjær og hvordan det henger etter fingerklørne.

Forfatter og illustratør har gjort en fin jobb her. Jeg tenker det kan bli kamp om denne boka når noen jeg kjenner kommer på besøk. Anbefales! Takk til Ena-forlag for leseeksemplar.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: