Bentebing's Weblog

helt ukatalogisert

Bildeboka Ring, ring! skrevet av Gaute Gjøl Dahle og illustrert av Rune Markhus har undertittelen Da Finnern fant det Mistern mista. Dette skaper en forventning om mysterium og eventyr, noe som virkelig blir oppfylt i denne sprudlende og fartsfylte boka med jeg (fortelleren), Finnern, Mistern og lillebror i persongalleriet. Mamma mister alt mulig, hun blir kalt Mistern, hun mister stadig gifteringen til mormoren sin, Finnern er fattern som finner allt Mistern har mistet. Bokas jeg er Finnerns superassistent som er den som oppdager når Mistern har mistet noe. Vi blir med når Mistern har mistet ringen igjen (!): Finnern og superassistenten er på banen og leter systematisk gjennom huset, bilen og hagen. Ringen blir ikke funnet, det blir vinter, det blir vår og sommer og plutselig kommer ringen til syne. Finnern får en veldig god idé og superassistenten er med…

Bokas jeg-forteller er en ivrig og litt heseblesende liten fyr. Hans helt er Finnern som skaper orden i et heller kaotisk liv med en mamma som stort sett mister, leter og glemmer. Det er Finnerns systematikk som er i fokus og det er han som gjennom å involvere jeg-personen skaper en harmoni i relasjonene. Illustrasjonene er fulle av detaljer og skaper sidefortellinger som gir en ekstra dimensjon til boka. Om du ser nøye etter er det en liten katt som opptrer i de fleste illustrasjonene og kommenterer alt som skjer, fortellerens alterego, snedig og morsomt. Jeg tror nok at dette kan bli en favoritt i den rette aldersgruppa! Serienett.no har omtalt boka med tegneserieblikket, interessant og grundig, les det her. Boka er utgitt av Gyldendal, jeg lånte den på biblioteket.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: