Bentebing's Weblog

helt ukatalogisert

Til høsten er det skolestart for mange barn. Første dag på skolen, hvem husker vel ikke den dagen! Noen med glede og andre med skrekk eller gru. Da er det fint at Nicolai Houm har skrevet og Sandra Steffensen har illustrert boka Skolestart i skogen som gir barn og foreldre en fin inngang til å forberede en livsomveltende hendelse. Vi møter en klasse med dyr som alle skal begynne på skolen. Vi får se et klassebilde med lærer Lemen og elevene Even Elg, Gunner Grevling, Bjørn Bjørn, Olivia Oter, Habia Hare, William Røyskatt, Pia Pinnsvin, Emma Ekorn, Safiya Spurv og Mia Mus. Vi får høre om Gunnar Grevlings sommerferie og Even Elg forteller om hvor mye stress det er å komme seg på skolen i tide. Boken forklarer grunndig hva som skal skje på skolen, hva de gjør og hvorfor. Det er en vennlig stemning i boka, men det er også rom for konflikter og da er det greit å lære noen regler for hvordan de skal håndteres. I boka finnes også gode råd for hva foreldrene kan gjøre for å forberede barnet for skolestart, disse er absolutt overkommelige og jeg vil tro at for mange er dette kjente aktiviteter allerede, men det er alltid noe å øve på…

Illustrasjonene er store og tydelige. Det er mye å se på og snakke om i bildene og omtrent midt i boken er den en liten let og finn sekvens. Insekter, blomster og bær er brukt som små vignetter og gir et livlig og vennlig uttrykk. Jeg vil tro at mange barn og foreldre vil ha nytte av denne boken, for det er mye å tenke på når barnet plutselig blir skolegutt eller – jente og da kan det være greit å ha trent litt. Vil du lese mer om hvordan Nicolai Houm har arbeidet med boken, så kan du lese det på barnehage.no .

Barnebokkritikk har vurdert tre bøker om skolestart som alle kom ut i år, les kritikken her. Dette er en fin bok og førskolelærersønnen min stakk av med den etter siste helgebesøk: «- for den er midt i blinken for det vi jobber med nå…» Jeg kan varmt anbefale denne! Jeg fikk boka som leseeksemplar fra Ena forlag.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: