Bentebing's Weblog

helt ukatalogisert

Wow, for et stort arbeid Kristine Kujath Thorp har lagt ned i denne boka! Tema om insekter og deres liv og levnet er aktuelt.  Gjennom denne konkrete og lekne måten å vise hvordan man faktisk kan hjelpe småkryp på gir hun gode oppskrifter og ideer til nysgjerrige små og store. Her får leseren både inspirasjon til å lage små boliger for mark, maur og edderkopper til å ha innendørs og biehotell blant annet utendørs. Oppskriftene er nøye forklart og vi får til og med se fotografi av boligene. Forfatteren har også skrevet om hva slags mat vi kan servere og ikke minst hvis vi inviterer småkryp inn i huset så må vi også slippe dem ut igjen.

Nå er det jo en sak med å ta insekter inn… Jeg viste boka til Biologen og han ble litt betenkt, men han er jo vant til å ha «sine» kryp på sprit, så en liten uke eller lang-weekend på «ferie» i heimen, må være nok i følge ham. Forfatteren er veldig nøye med å forklare at gjestene må reise hjem igjen, men jeg tror nok at foreldre og barn i tillegg bør gjøre en skikkelig avtale, i tilfelle innebesøk, om hvor lenge det skal vare.  Uansett om man går i gang med å lage hotell, bar eller borg, her er det mye artig å gjøre og mange gode ideer! Personlig ville jeg nok godt for Bugalow for bier, men kjenner jeg gjengen min rett kan det også bli Badeland for småkryp.

Dette er en virkelig inspirerende bok, og med nær-ferie som eneste plan for sommeren i år kan det være mange artige og lærerike aktiviteter å hente fra denne. Boka er utgitt av Ena forlag og jeg fikk denne som et lese-eksemplar.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: