Bentebing's Weblog

helt ukatalogisert

Bare forsiden på denne boken gir deg lyst til å stupe inn i den og lese om Pinnsvin, synes jeg. Det er forfatteren Henrik Hovland og illustratøren Karen Aarre som står bak denne nydelige boken som er en allemannskunnskapsbok om piggsvin. Forfatteren liker helst å kalle piggsvin for pinnsvin og det gjør han suverent selv om det zoologisk mer riktige navnet er piggsvin. I denne boken har forfatteren laget en historie med seg selv og sine barn i sentrum.  Sammen undrer de over de hemmelighetsfulle dyrene seg og gjennom bøker og samtaler finner de ut mye om pinnsvinet. Det er en ganske lang tekst og jeg ser at forlaget har aldresplassert den til 6- 9 år og det er nok fornuftig for her er det mye informasjon skrevet inn i samtalene mellom far og barn. De oppdager tre pinnsvin i bakgården og jakten på informasjon om disse begynner. De lærer mye i løpet av et år og det er hele tiden en fin dialog mellom far og barn om pinnsvinets liv og levnet. Storebror snekrer til og med et pinnsvinhus og vi får oppskriften bak i boka.

Teksten er noe informasjonstung, men et interessert barn holder fint ut med dette. Illustrasjonene er nydelig! De er blyanttegninger og bygger opp under det merkelige og mystiske som omgir pinnsvinet. Vi får se flere personligheter blant pinnsvinene der de vandrer snøftende og snusende over sidene. Jeg må jo bare anbefale denne, jeg gjentar – en nydelig bok! Helt bak i boka er det kildehenvisninger – hurra! Jeg fikk boka som leseeksemplar fra Ena forlag.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: