Bentebing's Weblog

helt ukatalogisert

Lars Mæhle og Odd Henning Skyllingstad har laget en serie krimbøker for barnehagebarn. Denne er den tolvte i rekken og den følger en kjent oppskrift. Det er Leon og Live som er barnehagens detektiver og de går løs på mysteriene med stor energi. Barnehagen har fått besøk av en forfatter som skal lese en bok for dem. Han trenger hjelp fra tre barn og så begynner han å lese eventyret om De tre bukkene bruse. Alt går fint til den mellomste bukken skal gå over broen, for da  er plutselig bukken borte! Det blir leteaksjon med Live og Leon i spissen. De finner både det ene og det andre og endelig finner de den mellomste bukken også. Ikke minst finner de noe som gjør dagen ekstra fin.

Det er en enkel historie, men med humoristiske elementer både i tekst og tegning. Først og fremst er det energien i uttrykket som gjør dette til en trivelig bok. Forfatteren som besøker barnehagen er en lett gjenkjennelig barnebokforfatter og det er jo litt morsomt for den voksne leser. Jeg tror at disse bøkene kan bli en hit både i barnehagen og hjemme. Bøkene er utgitt av Ena forlag, jeg fikk den som leseeksemplar.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: