Bentebing's Weblog

helt ukatalogisert

Hvordan skal et barn takle at det kommer en fremmed mann inn i hjemmet? En som til og med er der dag etter dag, som setter seg på plassen til barnet og forandrer ting barnet og mammaen gjorde sammen. Det er ikke enkelt! Men Kaia Dahle Nyhus viser på en nydelig måte at det er mulig å gi slipp på det som var og tilpasse seg en ny hverdag. Det går når både den fremmede og barnet langsomt får oppdage hverandre, vise sine svakheter og sine styrker og ta den tiden det tar for å bli kjent.

Jeg liker at bildebokskaperen bruker god tid på å vise fram forholdet mellom moren og barnet. Det tydeliggjør sjokket det er at en fremmed mann kommer inn mellom dem og tar sin plass. Det er klart man blir skeptisk av noe sånt! Hun bruker og god tid på å vise hvor mye «feil» den fremmede gjør, men så begynner ting å skje og vi får se hvordan både barnet og den fremmede blir kjente for hverandre. Det er nydelig og følsomt gjort og jeg blir så inderlig glad for slike bøker som tar både barnet og den fremmede på skikkelig alvor.

Illustrasjonene er talende i det den fremmede eser utover sidene og barnet nesten krymper i det han kommer inn i livene til moren og barnet. Fargepalletten er delikat og selv om Nyhus bruker store flater er det og en del detaljer som forsterker uttrykket i bildene. Nyhus har fått mange strålende omtaler av denne boka og det er vel fortjent. Boka er utgitt av Cappelen Damm, jeg lånte den på biblioteket.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: