Bentebing's Weblog

helt ukatalogisert

En dag dukket Ninjarobot; en superhemmelig skoledagbok opp i postkassen min. Forfatteren bak boka er Torkil Torsvik og han har fått med seg Olve Askim som illustratør. Jeg stusset på undertittelen: en superhemmelig skoledagbok, for i mitt hode burde det da være en bok til å notere saker og ting i. Det viste seg raskt at det var feil. Boka handler om Nils som skal begynne i sjuende klasse, faktisk hans første dag på skolen noen sinne. Nils har altså ikke gått på skolen før, han aner ingen ting om å få venner, hvordan man ter seg i klasserommet og hvordan man posisjonerer seg for å nå sine mål. Nils er en superhemmelig ninjarobot som vanligvis er ute på oppdrag om natten. Han utfører farlige stunts og mestrer flere kampsporter. Han kan svare på de mest intrikate spørsmål, men han har aldri vært forelsket og har lite greie på følelser. «Mamma-en» hans vil at han skal leve et vanlig liv, men Nils har diverse filtre som gjør at han ganske ensidig søker seg inn på målet: – å bli venn med de meste populære på skolen, når de han egentlig burde bli venner med er i en annen liga. Fordi Nils har levd i hemmelighet i alle disse årene, er det mye han har gått glipp av og man kan jo lure på hvorfor moren hans slipper ham ut i verden akkurat nå? Hun har en plan, selvsagt. Om den er til det beste for Nils er ikke helt sikkert, men han får nok av utfordringer å takle som ikke noe filter eller programering kan ta høyde for.

Det er full fart fra begynnelse til slutt i denne boken, for aldersgruppa er det en artig leseropplevelse. Illustrasjonene har et mangapreg og de hjelper godt til med å understreke det humoristiske i situasjonene Nils kommer opp i.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: