Bentebing's Weblog

helt ukatalogisert

Diktboka Ring hvis det er noe av Åse Ombustvedt og Inga H. Sætre handler om Emma som har en mor med store personlige utfordringer. Moren projiserer sine problemer, sin uro, sine forestillinger om alt som kan skje med Emma over på henne. Det er Emma som er vanskelig, det hun som må utredes, det er hun som trenger hjelp. Emma vil være i fred. Hun vil ha venner som hun kan ta med hjem, men med en mor som ikke lager middag eller rydder opp, hvem tørr å ta med seg noen hjem da? Emma har lærere som ser henne, spør hvordan hun har det. Heldige Emma. Hun har en far som, selv om han ikke er så mye tilstede, stiller opp når Emma sier at skolen spør om hvordan ting er. Emma selv skjønner etter hvert at hun må stille opp for seg selv, det er ikke henne det er noe galt med!

Denne boka fikk jeg tilsendt fra Ena forlag i vår. Jeg leste den med en gang og tenkte at dette er en fin diktsamling, den må jeg tenke litt over. Så gikk dagene og det er september, skolen er i gang og nå må jeg skrive om denne boka fordi det er en viktig bok. Den kan bli en viktig bok for et barn eller en ungdom som er i en lignende situasjon som Emma. Ombudstvedt skriver om en skremmende kjent situasjon, barn som kommer i klemme mellom hjem og skole. Hva er det som blir Emmas utløsende faktor for forandring? Læreren som fortsetter å spørre, medelevene som viser omsorg og en gryende forståelse i Emma om at hun må si noe. Det er håp for Emma. Det er bøker som dette som viser utveier for barn som Emma. Nydelig skrevet og illustrasjoner som legger til og utvider teksten. Anbefales!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: