Bentebing's Weblog

helt ukatalogisert

Sigbjørn Lilleng har laget en tegneserieversjon av Jon Bing og Tor Åge Bringsværd sin TV-serie «Blindpassasjer» som kom i 1978. På den tiden var jeg virkelig ikke interessert i science fiction, interessen har kommet og gått, men tegneserier er spennende og denne formen for litteratur gjør enkelte romaner lettere tilgjengelig for dem som kvir seg for å sette igang med lesingen.

Stjerneskipet Marco Polo er på vei hjem fra oppdrag og mannskapet ligger i dvale. De blir vekket lenge før de skal og oppdager at det har vært et strømavbrudd. De er fortumlet og prøver å finne ut hva som har gått galt. Det dukker opp en fremmedskikkelse på skjermene i kontrollrommet. Det betyr at de har en blindpassasjer. De leter etter denne personen over hele skipet, men ingen er å finne. De analyserer støv, de ser på filmopptakene de gjorde mens de var på planeten Rossum og det går opp for dem at en av dem er overtatt av blindpassasjeren, men hvem av dem er det? Dette er vanskelig å forholde seg til og de begynner å se anklagende på hverandre. De må stille seg spørsmålet: Hva er det å være menneske? Hva skiller mennesket fra maskinene? Hvordan kan de vite at de forteller hverandre sannheten?

Det er spennende! Det er en intensitet i bilder og dialog som får meg til å lese i rasende fart, men samtidig er det bildene så flotte at de bremser meg litt ned. Jeg lever meg inn i fortellingen og tenker at det er jammen bra at dette er på papir og ikke på TV for jeg er en superpingle og hadde ikke orket denne spenningen. Jeg tar hatten av for Lillengs adaptasjon, den er flott! Abefales? Oh yes! Jeg fikk boka som leseeksemplar fra Ena forlag.

2 kommentarer om “Inntrenger

  1. bentebing sier:

    Takk Marianne🥰

    Liker

  2. Marianne sier:

    Oi… Jeg elsket Blindpassasjer og så den på TV da den kom i 1978, 13 år gammel. Jeg var allerede da hektet på sci-fi og Bing og Bringsværd. Noe tidlig ute, kanskje. Men noe skulle man jo lese, og jeg leste minst like mye da som jeg gjør nå. Den måtte jeg rett inn på biblioteket mitt og bestille. Ligger som nr 2 køen 🙂 Takk for veldig godt tips og omtale!

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: