Bentebing's Weblog

helt ukatalogisert

Svein Nyhus er en erfaren bildebokskaper. Det er alltid spennende å se hva han har laget og hvordan han bruker tekst, undrende og minimalistisk som den gjerne er og hvordan han setter sammen illustrasjonene som ikke nekter seg noe. Det har han gjort til gangs i denne bildeboka Steder å tisse. Her handler det om hovedpersonen, en gutt uten navn som har oppdaget gleden ved å mestre tissingen selv. Han oppdager at det er ikke mange steder hvor det ikke går an å tisse. Han gjør stadige erfaringer om tissingens mysterier. Han filosoferer over andre som også kan tisse og hvor forskjellige de er. Det er en oppdagelsesreise i å være tilstede i egen kropp og i verden. Illustrasjonene er fulle av detaljer og holdt i det gule med blåtoner som kontrast, det må være en av de få restriksjonene han har lagt på seg selv. Det er flott gjort!

Jeg tror dette er en bok som kan lese mange ganger og hvor man stadig vil oppdage noe nytt. Barnebokkritikk har en grundig omtale av boken. Som voksen leser framkaller boken et par herlige minner fra da mine gutter oppdaget friluftstissingens gleder, jeg smiler fortsatt! Boka er utgitt av Gyldendal, jeg lånte den på biblioteket.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: