Bentebing's Weblog

helt ukatalogisert

Rut Granli har sammen med Bård Sletvold Torkildsen laget bildebok nummer to om Reider som er hai-entusiast men ganske engstelig for mye annet. Denne gangen er det sykling. Reider er knallgod på sparkesykkel, men stor sykkel som han må ha for å kunne sykle sammen med de store guttene, den mesterer han ikke. Han går til pappa som sier at; klart han må få stor sykkel han som er en stor gutt, men Reidar føler seg liten, veldig liten. Han prøver, men er klar for å gi opp da Billy kommer susende og sykler rett inn i søppelspannet der Reidar har satt sykkelen sin. Billy vil øve sammen med Reidar og da blir alt mye gøyere. De klarer å sykle etter litt trening, men så vil Billy sykle på sykkelbanen! Reidar synes det er altfor skummelt, men han vil prøve det når Albert, en stor gutt i tredje klasse kommer. Han skal vise dem hvordan det skal gjøres. Det blir knall og fall for Albert, men da trår Reidar og Billy til og hjelper ham. Albert får se rommet til Reidar som er fullt av kule haier, og hva er vel morsommere enn å leke «Haien kommer» selv for en som går i tredje klasse?

Reidar er en fyr man lett kan bli glad i. Han er redd og engestelig for ting, og dettte er lett å leve seg inn i. Han er jo egentlig en modig fyr, når han får tenkt seg om litt og gjort ting på sin egen måte. Det er mange gode tanker å hente fra bøkene om Reidar, viktige ting å snakke om. Illustrasjonene er store, enkle og fargerike og er med på å dra handlingen framover. Boka er utgitt av Gyldendal, jeg lånte den på biblioteket.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: