Bentebing's Weblog

helt ukatalogisert

Vi har vel en eller annen gang hørt om dyr som hjelper mennesker i en nødsituasjon? I denne boka Ekte dyrehelter har Camilla Otterlei skrevet om og Lars Rudebjer illustrert femten historier om dyr som har reddet mennesker i farlige situasjoner eller utført arbeid som har vært til hjelp.

Vi får høre om rotta som er minerydder, Ronja som er krefthund, og Sunny boy som er terapihest. Hvert dyr har et dobbelt oppslag med fortellingen om dyret og hva det gjør eller har gjort, en faktaboks, en boks som omtaler superegenskapene til dette dyret og litt funfacts. Illustrasjonene er store og fargerike og viser dyret i aksjon. Jeg kan tenke meg at mange barn vil synes dette er en fin bok å bla i og komme tilbake til for her kan man både lære litt historie og noe om andre land og folk.

Bak i boka er det en liste med kilder over bøker og nettsider som forfatteren har hentet historiene fra. Dette gir en mulighet for leseren til å sjekke selv, men etter å ha gjort noen forsøk så er det ikke så enkelt å finne opprinnelsen til historiene når jeg brukte nettadressene, enkel googling derimot gjorde susen. Teksten er så enkel at en fersk leser kan klare den med litt tålmodighet. Boka er utgitt av Ena forlag, jeg fikk den som leseeksemplar.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: