Bentebing's Weblog

helt ukatalogisert

Jakob Martin Strid er forfatteren bak flere av favorittbøkene i familien. Denne gangen får vi møte Tapiren, Mimbo Jimbo, Geparden, Krokodillen, Mumbo Jumbo, Austin og Minna som alle er i bursdagsselskapet til Lille Tiger. Tapiren eter seg igjennom en uhyrlig mengde mat og er rett og slett ute av form når de skal leke, for leking må til når det er selskap. De leker gjemsel. Minna teller og alle løper og finner et gjemmested, men hva med Tapiren? Når han endelig kommer seg opp trappen er alle de gode gjemmestedene opptatt og han må dyttes ned i en eske. Minna får en lett jobb med å finne alle og de går for å drikke saft. De oppdager ikke at Tapiren er borte før de hører rop om hjelp. Da kommer krokodillen på at de dyttet ham ned i en eske. De får Tapiren ut av esken, men da er han blitt en firkant! De sleper han ut og ned trappen, men krokodillen mister taket og Tapiren dumper ned trappen. Oj, nå har han blitt til en femkant eller pentagonprisme som Geparden ser i en bok. De ruller ham over plenen for å få ham i rett tapir-form igjen, men da blir han er sylinder, så blir han rullet til en kjegle, kjeglestump, trapeshedron, ball, vase og en hel mengde ulike former. Tapiren blir lei seg, men Geparden får en ide og med den lykkes de å få fram den rette formen på Tapiren.

Mine medlesere var skikkelig imponert over mengdene mat Tapiren klarte å få i seg! Vi talte alle kakestykker, boller, kopper med kakao og nonstopp og tallene i tekst og bilde stemte! Det var vi veldig fornøyd med. Vi lo høyt flere ganger og tok starks en ny gjennomlesing av boka. Humoren til Strid er vill og vakker. Han har noen herlige sidekommentarer som nok er ment for den voksne leseren, men det er rikelig å more seg over om man ikke oppfatter dem. Jeg merket meg at Tigermamma sitter og leser «50 shades of orange» når festen dabber av og gjestene er mest opptatt av å servere Tapiren pizza og is som kompensasjon for alt han har vært igjennom. Strid bruker figurer fra sine tidligere bøker og disse gjør fortellingen gjenkjennelig. Det er enkle streker og tydelig tekst slik at andre klassingen som var på besøk, leste det meste uten problemer. Hovedhistorien er tydelig, men det er mye underliggende både karakteristikker og hentydninger til hendelser utenfor dyrenes univers. Dette er kjekt for den voksne leseren, for denne bok blir nok lest mange ganger. En frisk og fin bok, anbefales på det varmeste. Jeg fikk boka som leseeksemplar fra Vigmostad og Bjørke.

2 kommentarer om “I form med tapiren

 1. bentebing sier:

  Ja, den handler jo om det og, men de barna jeg har lest boka sammen med har sett mer på alt det vennene gjør for å hjelpe Tapiren tilbake til sin egen form. Du må unne deg denne boka Tine, les den med et barns perspektiv – det blir gøyere da😉 Takk for kommentar😘

  Liker

 2. Tine sier:

  Veldig fin omtale Bente! Du beskriver boken litt annerledes enn det jeg har lest før. Nå fikk jeg lyst å lese den, men de andre omtalene har fokusert på overspising og slanking, og det har det ikke fristet å lese for små barn om.
  Riktig god helg!

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: