Bentebing's Weblog

helt ukatalogisert

Ah, hvilken herlig bildebok Rebecca Wexelsen, forfatter og Ella Okstad, illustratør har skapt!

Hver onsdag henter mormor Nelly i barnehagen. Det er den verste dagen i uka, synes Nelly. Hun gjemmer seg så godt hun kan, men likevel finner mormor henne. Da er det bare å kle på seg og gå hjem til det skumle huset til mormor. Mormor serverer stinkbillestuing, fiskegrøt og andre ekle retter som Nelly absolutt ikke liker. Mormor liker ikke barn som hopper og danser, ler høyt og lenge, roper høyt eller snurrer rundt og rundt til de faller. Nelly må gjøre det hun liker aller minst når hun er hos mormor: hun må være så stille som mulig. En dag Nelly er på besøk hos mormor får hun øye på et skilt: Til salgs, står det. Kanskje hun kunne selge mormor? Hun låner skiltet og skriver: Mormor til salgs. Det er flere barn som kommer innom for å sjekke ut mormoren, men hun skremmer vettet av den ene etter den andre helt til Jens kommer. Han vil virkelig gjerne ha en mormor. Han vasker hendene slik mormor liker at barn gjør, men han stiller spørsmål, veldig mange spørsmål og plutselig viser det seg at mormor hadde et liv før Nelly kom til. Mormor elsker elefanter. Hun kan masse om dem og når Nelly og Jens leker elefanter og krabber omkring i stua, så nå er livet helt flott synes mormor og Nelly.

Dette er en fin, allmennmenneskelig fortelling om relasjoner. Det hjelper ofte at en utenforstående kommer inn og stiller intereserte spørsmål slik at en ny vinkling kan opprettes, slik vi ser forfatteren bruker Jens til. Her er det mye å snakke om for voksne og barn. Det er stoff til ettertanke og det er situasjoner å more seg over. Nelly er et melaninrikt barn og dem er det ikke mange av i norske bildebøker, veldig bra! Det er mange detaljer i illustrasjonene og Okstad har gjort mormor stor, trygg og stødig selv om hun har noen særdeles fikse ideer. Fin humor og en god fortelling. Anbefales! jeg fikk boka som leseeksemplar fra Ena forlag.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: