Bentebing's Weblog

helt ukatalogisert

Kari Stai fortsetter historien om de gode vennene og rake motsetningene Jakob og Neikob. Denne gangen er det tiden som har rotet seg til for dem. De har hatt en travel dag og går og legger seg. Når de våkner har det gått ti år! Hva skal de gjøre? De lager en tenkeboks og i denne boksen kommer de på at de må kjøpe tiden tilbake. Somlekob selger alt mulig også en pose med tid. Kan ti år få plass i en plastpose? Nei, her er det noe som ikke stemmer. De lager en tidsmaskin, men å styre tiden slik at de kan komme tilbake til rett tid, det er ikke enkelt. De gjør flere forsøk og endelig finner de tilbake til den rette tida, men er den egentlig det?

Dette er den sjuende boka om Jakob og Neikob. Det er fortsatt spennende å se hvordan Kari Stai klarer å gjennomføre prosjektet med de to karene som konsekvent sier ja eller nei. Illustrasjonene er enkle, men jeg synes nok at det er mer som foregår på oppslagene i denne boken enn i noen av de tidligere. Disse bøkene blir nå omtalt som bildebok klassikere og det er nok noe i det. Bruken av primærfarger gjør dem klare og tydelige, dessuten er det noen sidehistorier her som er morsomme å følge. Det er bare å følge utviklingen videre med interesse. Boka er utgitt av Samlaget. Jeg lånte den på biblioteket.

En kommentar om “Jakob og Neikob og tidsmaskinen

  1. Tine sier:

    Jeg elsker disse bøkene, og det gjør barna «mine» i barnehagen også. Tenk at de var «veldig død», heftige saker for 2,5 åringer 🙂
    Har snappet opp et rykte om at dette er siste boken, men jeg kan ha drømt det (mareritt…)
    Riktig god helg Bente!

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: