Bentebing's Weblog

helt ukatalogisert

I rute med lesing er en ny serie fra Vigmostad og Bjørke som skal hjelpe de nye leserne over den første kneiken i lesetreningen. Forlaget skriver: Dette er en serie med pedagogisk tilrettelagte tegneseriebøker … Til nå er det utgitt to bøker i serien, men det planlegges flere uten at det per nå er sagt hvor mange det vil bli. Dette er bøker som ikke er på så mange sider og teksten er svært enkel. Det er tegningene som bærer det meste av historien med teksten nærmest som en veiviser i historien. Det er Henriette Nilsen som har tegnet og skrevet Skal vi bytte, en spretten historie om et ekorn som samler på pinner, men som oppdager at pinner kan være et utmerket byttemiddel. Han møter en fugl som vil bytte en blomst mot en pinne, en mus som kan tilby en sløyfe for en pinne, en frosk som gjerne bytter en pinne mot en ballong, Så treffer han en fugl med en fin hatt og den koster sannelig mer enn en pinne, hva skal han gjøre da? Det er en kjapp og artig historie og de som kjenner noen med trang til å samle pinner, vil nok nikke gjenkjennende. Jeg vil nok si at illustrasjonene er så sterke at teksten nesten er unødvendig, men samtidig så leder den til spørsmål som kan føre til mange interessante samtaler mellom leser og medleser. Den andre boken Til topps er skrevet av Nicolai Houm og illustrert av Sandra Steffensen. Boken har mer tekst og temaet er lett å kjenne seg igjen i. Det handler om å kjede seg, hva hjelper mot det og det handler om hjemlengsel og hva gjør vi da? Vi følger bjørnen og kaninen som hjelper hverandre både til å bekjempe kjedsomheten og hjemlengselen. Tekst og bilder får fram viktige aspekt ved vennskap og omsorg. Jeg synes Houm har skrevet en enkel, men veldig god tekst, den er hakket mer utfordrende sammenlignet med Skal vi bytte, samtidig er det en historie med fin flyt og mye sjarm. Jeg vil tro at en ny leser vil kjenne på en deilig mestringsfølelse når denne boken er lest. Illustrasjonene er fulle av energi og driv slik at bladvendingen går i en fei.

Bøkene er fint utstyrt og tar på den måten leseren på alvor. Disse to bøkene er en god start og så håper jeg at det kommer flere etterhvert. Jeg fikk bøkene som leseeksemplar fra forlaget.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: