Bentebing's Weblog

helt ukatalogisert

Jørn H. Hurum, Torstein Helleve og illustratøren Esther van Hulsen står bak en ny bok om en spesiell dinosaur eller dinosaurskalle, for å være nøyaktig. Dette er fortellingen om en mann som ville gi en dinosaur til Naturhistorisk museum i Oslo Boken følger historien fra han fikk ideen og til den står utstilt på museet. Boken starter med utgravingen og utfordringene dette var, redskaper som var i bruk og alt arkeologene måtte passe på. Deretter er det en grundig gjennomgang av livet til Ticeratops og hans samtidige dinosaurer. Hva vet forskeren og hva må de og vi gjette seg fram til? I et eget kapittel får vi vite at det var Roar Løvviken som kjøpte Triceratops til museet og derfor heter denne Roar.

Det er en flott bok! De mange fotografiene viser hele historien og de som har lesetrening nok til å lese hele teksten får vite mye om  både utgravingen og om dinosauren. Boka er nydelig illustrert og sammen med fotografiene gjør det boka til en fryd å bla i og lese. Dessuten kan den brukes som en fin forberedelse til et besøk på et nyoppusset museum som åpnet i mai 2022. Tine har skrevet en omtale av boken og bruken av denne i «hennes» barnehage. Jeg fikk boka som leseeksemplar fra forlaget  Vigstad og Bjørke.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: