Bentebing's Weblog

helt ukatalogisert

Boka om asteroider er laget av Victoria Sjøholt Engelschiøn og Jakob Fløtre Eiring. Boka er den andre i serien Du verden som er utgitt av Vigmostad og Bjørke. Dette er en fin første bok om asteroider for den som er fasinert av verdensrommet, solsystemet og hva vi kan finne «der ute». Systematiske tegninger og illustrasjoner gir et fint inntrykk av avstander og år som skiller hendelser fra hverandre. Vi får vite hvordan meteoritter kommer fra asteroidebeltet som igjen gir oss kunnskap om verdensrommet og hva det består av. Hvert oppslag har en avsluttende informasjon slik som «De første romforskerne» og «norske meteoritter».

Jeg tror nok at den som fordyper seg i denne boka vil finne mye å undre seg over, men de mest nysgjerrige vil nok gjerne gå videre og finne ut mer. Disse og deres medlesere vil nok savne en litteraturliste eller i det minste kildehenvisninger til opplysningene som kommer fram i boka. Jeg vil absolutt anbefale boka for det er en vakker og interessant bok. Jeg fikk den som leseeksemplar fra forlaget.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: