Bentebing's Weblog

helt ukatalogisert

Nå har jeg hatt opptil flere dager med vinterferie og hva har jeg gjort? På langt nær så mye som jeg hadde tenkt, men takket være denne ferien var jeg nødt til å jobbe mye mer enn jeg liker slik at ABM skulle bli fornøyd og sjefen ikke skulle etterlyse årsmeldingen sånn midt i ferieuka. ABM – fikk statistikken sin selv om frustrasjonen boblet i alle retninger og jeg for ørtende gangen spurte meg selv, hva er vitsen? Hvert år er det endringer i skjemaet, store eller små, men endringer er det. I januar hvert år setter vi i gang med å telle aktiviteter, utstillinger, besøk og lån og sendinger og innkjøp og og og – omsider blir vi ferdige og så begynner vi å lure på når kommer statistikkskjemaet fra ABM? Tiden går og året som gikk begynner å gå i glemmeboka. Fylkesbiblioteket, takk og pris for dem, sender oss oppmuntrende e-poster om at nå sies det at det ikke er lenge igjen og vi venter og venter. Så kommer Brevet og vi leser i rasende fart for å finne ut når er fristen for å levere – og voila – var det ikke det vi tenkte – to uker fra datoen brevet ble sendt ut! Da er det bare å slippe alle de planer og oppgaver som lar seg slippe, forskyve, utsette eller avlyse og gå i gang. Ja, men her ble det jo talt så tallene føyk i januar, da er det vel bare… Jasså, gitt! Kom ikke med, da er det vel bare… for i mellomtiden har systemleverandøren fått vite hva som er endringene, laget nye rapporter og tallene oppstår i helt nye formasjoner som må telles, legges sammen og gjenoppstå i nydelige og prydelige rekker. I år ble det helt klart at man skal måle helt nye ting, f.eks. antall søk, antall viste poster, nedlastede datafiler og om hjemmesiden har WAI -ett eller annet. Yes or no. Tenk om det var så enkelt! Jeg ringte IKT-gutta, de skjønte spørsmålet, men kunne bare svare kanskje – hvorfor var ikke det et alternativ? – så ringte jeg systemleverandøren som sa, ja, men det må gjøres noe med siden før…. mao. kanskje her og. Nå håper jeg at dette spørsmålet blir stående til neste gang for da skal jeg ikke bruke tid på dette i det hele tatt og skrive kanskje i kommentarfeltet MED EN GANG!

Jeg har hatt noen deilige feriedager, jeg har nesten glemt at jeg har en jobb, jeg skal nyte resten av dagene og jeg håper noen har kastet alle de gule, grønne, oransje og lilla lappene som fløt rundt da jeg gikk fra jobb på lørdag.

2 kommentarer om “Vinterferietid

 1. Er ikke vinterferien over snart nå?

  Liker

 2. Eva sier:

  Bra jobba Bente.

  Dessverre har gule, rosa og grøne lappar ein fæl tendens til å bli liggande der du la dei – iallfall heilt til du faktisk skal gjere noko med dei, då har dei klistra seg fast i noko anna, blitt ufinnelege eller uleselege – og det er faktisk den lappen nokon kjem og spør etter resultatet av…

  Klem frå ein annan statistikkførande og lappeskrivande bibliotekar.

  Ser elles at golfsesongen har begynt på Meland 😉

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: