Bentebing's Weblog

helt ukatalogisert

Når noen kommer og forteller meg om bøker de har lest pleier jeg å høre høflig, men litt adspredt etter. Som Predikeren sier: «det er ikke ende på all bokskrivingen» – og mye er sånn passe. Men så er det disse gangene når noen skinner av glede over en bok eller en fortelling eller en litterær oppdagelse. Det er da jeg blir nysgjerrig, må finne boka eller fortellingen og i det minste bla og «snuse» på teksten. Siste opplevelse av denne sorten var da noen fortalte om å lese Torgny Lindgrens Merabs skönhet. Denne samlingen av fortellinger er ikke lett å få tak i! Jeg har vært innom flere bokhandlere, sjekket biblioteket, men endte opp med et fjernlån. Iherdigheten hadde absolutt sin belønning! En fantastisk samling  fortellinger med en fortellerstemme som brer landskap og personer framfor deg og inviterer deg inn. Jeg ble betatt av Merabs skönhet, selvsagt, men det var jo så mange flere nydelige, inderlige og vakre fortellinger. Dette er en av de bøkene jeg håper at jeg glemmer fort, slik at jeg kan lese den en gang til – snart!

4 kommentarer om “Jeg har blitt litteraturformidlet til…

 1. Per Olav Kaldestad sier:

  Minnet svikta ein augneblink, men så kom det tilbake: Tittelen på den andre er Ormens väg på hälleberget. Kan òg nemna Legender.
  Dette skulle rekka for ein heil sommar:)

  Liker

 2. Per Olav Kaldestad sier:

  Ja – i denne seine timen kjem eg på Ljuset og Ormens väg över berget.

  Liker

 3. bentebing sier:

  Ja, dette var stas å lese! Må lese mer av han, har du noen forslag?

  Liker

 4. Per Olav Kaldestad sier:

  Takk for gode ord om ein flott forfattar!

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: