Bentebing's Weblog

helt ukatalogisert

Planen for oktober var å skrive, lese, ha ferie, men av disse tre gode tiltakene ble det bare lesing og ferie det ble noe av.  Jeg har idag slitt meg gjennom de siste sidene av Hjertets sted av Steinunn Sigurdardottir. Boka måtte leses til neste møte i Nordhordland Litterære Selskap og siden det var jeg som ivret for at vi skulle lese denne boken, så bør jeg i det minste ha lest boka! Tilsvarte boka forventningene? Forfatteren fikk pris for boka, men for meg hjalp ikke det i det hele tatt. Her var det for mange tilbakeblikk, samtaler med hovedpersonens døde mor og at man skal bruke over firehundre sider på å komme seg fra Reykjavik til Øst- Island, jaja… Jeg trenger nok en luftig og inspirert samtale med Selskapets medlemmer for å få et visst perpektiv på denne boka.

Ferien fikk, takket være streik i Frankrike en litt annen utvikling enn planlagt. – for hvem tenker på å sjekke nettsidene til flyselskapet for å se om flyet er kansellert eller ikke? Vi gjorde ikke det – og gjett om hakasleppet meldte seg da vi kom på flyplassen og så at flyet til Alicante var kansellert! Etter mye om og men ble vi omdirigert til London/Stansted og utsikt til to overnattinger på engelsk jord! Slik ble det og da kan man jo ta en tur til Cambridge. Nyte byen, bibliotekene og en pub – jepp – slik ble det. Vi klarte å kaste oss inn i the Wren library og det er da man blir grepet i å tenke a) her trenger man ro i sjelen for å jobbe eller b) kanskje får man ro i sjelen av å jobbe her? Høytidsstemningen var sterkt tilstede.

Da er det anderledes med Cambridge Public Library! Et bibliotek midt inne i et travelt handlesenter, stort og innbydende – en oase for folket!

Blått teppe (!) på gulvet – er det mulig? Men så er dette England – oh yes! Jeg håper støvsugerne er noen skikkelige råtasser både maskin og menneske!

Etter på ble det mest sol, kaffe og langsomt liv i El Campello – ikke så ille …

Og så litt oversikt over byen…

Jaja, november kan også bli bra…

En kommentar om “Og plutselig var oktober forbi…

  1. Per Olav Kaldestad sier:

    Kjekk rapport! Omvegar kan stundom vera gode vegar:)

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: