Bentebing's Weblog

helt ukatalogisert

Jeg har så smått begynt på påskelesingen som i år skal bli en blanding av lystlesing og forberedelser til bokprat rett etter påskeferien. Jeg skyver må-bøkene foran meg noen dager til og nyter et par krimbøker, sånn litt for å varme opp…

Jeg begynte med Kurt Hanssen sin bok Forglemmegei. Denne boken er det flere som har blogget om og boka har fått bra omtaler både her og der. Forfatteren er journalist og dette er første krim han skriver. Han gjerne fortsette med denne virksomheten, for han klarer å skape et troverdig miljø og et bra plot.  Det er organist Rasmus Bech som er drapsofferet, myrdet i Bryn kirke. Kamilla Kaspersen er på vei til spilletime med Bech og hører en ukjent, men vakker melodi når hun står utenfor kirken. Plutselig høres det et brak og orgelet går over fra å lyde vakkert til å ule. På vei opp til organisten blir hun nesten løpt ned av en mørk person. Hun fortsetter videre og finner Bech med knust bakhode, liggende over orgelet. Det er politimannen Brede Monsen som blir kalt ut til åstedet og sammen med Rikke Lindstad blir de satt på jobben for å oppklare drapet. Det er spennende og det er god driv i romanen. Skrive måten minner meg om Jan Mehlum sine bøker om advokat Svend Foyn i Tønsberg, (jeg er helt fan!) men Hanssen gir plass til et større persongalleri og det er i mine øyne et pluss.

Edderkoppen av Terje Emberland & Bernt Rougthvedt  var min neste bok. For meg som er en svoren tilhenger av Radioteateret og Knut Gribb, så var dette en herlig opplevelse! Hovedpersonen Erik Erfjord er journalist i Arbeiderbladet og blir raskt viklet inn i saken knyttet til drapet på grosserer Rustad. Boken tar utgangspunkt i virkelige hendelser og drapsmannen til grosserer Rustad ble aldri tatt i det virkelige liv, men derfor er det spennede at disse to lanserer en mulig løsning på mordgåten.  Forfatterne bruker kjente personer og steder, men understreker at dette er fiksjon. Det er underholdende og spennende, akkurat litt for oppslukende til at jeg greier å legge den fra meg når natten faller på og jeg absolutt burde sove.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: