Bentebing's Weblog

helt ukatalogisert

Krimforfatteren Jorun Thørring har skrevet sin første fortelling for barn og i følge forlaget skal dette bli en serie. Lotte – egentlig Bergljot er ny på skolen. Hun er liten, har glatt hår, går med gammeldagse «rare» klær og hun halter. Wille – egentlig Wilhelm, er en lang tynn stake som har vært et mobbeoffer siden han flyttet til denne skolen for et år siden. Lotte har spesielle evner, virker det som eller er hun bare veldig observant og kan lese kroppsspråk og mimikk? Dessuten kan hun masse om kjemi og biologi.  Dette får hun god bruk for når hun redder Wille fra mobberne og når hun setter mot i han i  situasjoner der han helst vil stikke av. Lotte er forsterbarn og bor hos Stina, mens Wille bor hos tante og onkel mens moren er på sykehus. Stina er et oppkomme av vennlighet, kakao og boller, mens tanten til Wille stort sett er på jobb. Onkelen derimot har «kammerater» på besøk og gjemmer ting og tang for disse på låven. Det har vært diverse tyverier i bygda og det er vel ikke noen stor spoiler å røpe at onkel har en liten(!) finger med i spillet her. Lotte og en svært lettskremt Wille går løs på mysteriet og jada, det går helt fint for dem.

Jeg leste en ikke så altfor begeistret omtale av boken i Dagbladet og jeg kan vel si meg enig i at: veldig mange tema bringes inn i fortellingen.

På den annen side er dette en spennende bok for  fjerde klassinger. Korte kapitler med illustrasjoner noe som gir fart på lesingen for dem som blir motløse av endeløse tekstmengder.  Jorunn Thørring har skrevet god krim for voksne, så om hun og forlaget legger like mye arbeid i denne serien som i voksen bøkene, så burde krimtilbudet til barn få et kjekt tilskudd.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: