Bentebing's Weblog

helt ukatalogisert

Jeg leste på bloggen til Bokdama at hun leste Brighton Blues av Øystein Wingaard Wolf og var meget begeistret. Jeg har ikke lest noe av hans utgivelser før, så hvorfor ikke prøve denne? Det er noe med varme anbefalinger fra andre bloggere – , noen gjør deg så nysgjerrig at du bare må lese, sjekke ut i det minste hva slags litteratur dette er og oftest blir man begeistret og glad for tipset. Dette stemmer så absolutt i dette tilfellet. Hovedpersonen Daniel er diagnostisert med en bipolarlidelse, han bor i Brighton og han jobber hos marsjandisehandleren O´Brien. De korte kapitlene i boka gir små glimt av Daniels liv og tanker og er en fryd å lese. Daniels far bor i Frankrike og er mest opptatt av å tjene penger, moren har mer enn nok med sitt. Det blir derfor O´Brien og  afrikaneren Greyhound som blir Daniels nærmeste farsfigurer. O´Brien som den oppmuntrende og Greyhound som læremesteren i bluesens historie.  Daniel elsker Sophia, datteren til O´Brien, hun er modell og benytter seg mer av Daniels kjærlighet, enn at hun gir så mye tilbake. Boka er ikke på så mange sider, men Wolf beskriver byen så fint, stemningene Daniel befinner seg i og hans forhold til bluesen. Mm, jeg hadde en flott stund med denne boka!

En kommentar om “En liten perle

  1. Tilbaketråkk: Uke 38 | Lines bibliotek

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: