Bentebing's Weblog

helt ukatalogisert

Når jeg arbeider i skranken på biblioteket legger jeg merke til hva som vandrer ut og inn av boksamlingen. En av de mer populære forfatterne er Jørn Lier Horst han skriver krim med politimannen William Wisting som sin helt og hovedperson. En dag i forrige uke kuppet jeg ventelista og tok med meg den siste boken hans hjem. Dette var et behagelig møte! Kjapt, lettlest og så spennende at boka var lest på et par kvelder og ventelista  led nesten ikke!  William Wisting bor i Stavern og arbeider på Larvik politistasjon. Dette grepet med å gjøre den geografiske plasseringen så eksplisitt er smart fordi de som kjenner området vil kunne se for seg hvor man er til enhver tid og de som ikke kjenner stedet får kanskje lyst til å ta en tur. (Det satte litt krydder på turingen en sur ettermiddag, når min sønn fortalte at: oppi her bor Harry Hole, – for eksempel) Tilbake til Vinterstengt der vi først treffer Ove Bakkerud skal ha en rolig helg på hytta før han stenger for sesongen. Han finner hytta endevendt og alle verdisaker er borte. Han lurer på om det flere som har hatt innbrudd og begir seg til naboen, der har noen også brutt seg inn, men her er det blod over alt og et lik. Politiet blir kontaktet og det er her Wisting og hans medarbeidere entrer scenen og en spennende historie om ran for å holde sulten fra livet, narkotikatrafikk, utsletting av vitner og politiets møysommelige arbeid for å nøste opp trådene begynner. Fortellingen har tråder til Danmark og Litauen og Wisting må reise til Vilnius for å prøve å komme i kontakt med familien til ett av ofrene i denne krimgåten. I Vilnius møter han både politi og gangstermiljø og forfatteren prøver å gi et mer nyansert bilde av hvorfor folk stjeler fra rike nordmenn. Det er kanskje et synspunkt man kan ha i bakhodet, men forbrytelsen blir vel ikke så mye mindre av den grunn? Wistings journalistdatter Line spiller også en rolle i denne historien. Hun har gjort det slutt med kjæresten og for å gi ham noen dager til å komme seg ut av hennes leilighet, flytter hun ut til en hytte familien nettopp har arvet. Vekslingen mellom politilivet i Larvik og Lines dager på hytta skaper fine kontraster synes jeg. Men det blir kanskje litt for tydelig at her ute vil det skje noe og som leser tenker jeg mer på hvor dramatisk blir dette, enn hva som er funksjonen i akkurat denne delen. Jeg anbefaler gjerne denne boka til en som vil lese en klassisk krim, flott bok.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: