Bentebing's Weblog

helt ukatalogisert

Husbonden og jeg har vært på tur og så sant jeg kan går jeg innom et bibliotek eller to. Denne gangen ble det ett og det utvalgte var Bachroy Library i Aberdeenshire. Vi hadde overnattet i Aberdeen og tidlig på formiddagen var vi på Dunnottar Castle i et utrolig vått og grått vær. Borgen ligger ute på en odde og det var trapper ned og opp for å komme dit, gjett om jeg var glad at knærne var på min side denne gangen!  Etter en lengre, våt vandring reiste vi videre til Banchroy for å finne et sted å spise lunsj og på leting etter et passende sted – der lå biblioteket og lokket med åpen dør og store vinduer, klart jeg måtte innom!

I Biblioteknorge har det vært en lengre diskursjon om man skal tillate hunder inne på biblioteket, på denne døra stod det helt tydelig og greit : Hunder ingen adgang, hvis det ikke er en førerhund. Kanskje de har hatt samme runde som her i landet? Ikke umulig for det er noe hjemmelig med bibliotek – hvertfall i nære naboland. Vi gjør ting så likt og de ørsmå forskjellene som er handler mer om hvordan personalet på det enkelte bibliotek bestemmer at ting skal være enn de store ideologiske forskjellene. Se bare her, noen bibliotekarer som kjenner seg igjen?

Men det er klart noen spesialiteter må man ha. Her skulle morsdagen feires 18. mars og hva er vel mer passende enn dikt og bokutstilling til ære for mor?

Jaja, jeg ble litt matt, for her har mine kjære skotske bibliotekarkolleginner kjørt på med rosa skilt, kakeoppskrifter og diverse kosebøker. Jeg lurer på hvordan en eventuell morsdagsutstilling hadde blitt på «mitt» bibliotek? Kanskje ikke fullt så rosa? Hvem vet…

6 kommentarer om “Ut på tur

 1. Isabella sier:

  Dette var morsomt innlegg:)

  Liker

 2. bentebing sier:

  Dessuten er folk hyggelige! Husbonden fikk en lang og svært entusiastisk prat med en laksefisker! Der stod vi ute i halvmørket og disse to karene var dypt inne i fluer og tilhørende mysterier, kaninene spratt omkring og jeg var forlengst ferdig med fisk…

  Liker

 3. Ingalill sier:

  hmm, heter det nå akksenten – aksenten kanskje?
  La oss bare kalle det språket.
  Hva var det jeg sa, – jo det klinger!

  Liker

 4. Ingalill sier:

  Jeg har alltid hatt lyst til å dra til Skottland – kanskje mest pga akksenten -). Det er så klingende. Tror vi er mange som snuser opp biblioteker hvorenn vi befinner oss -).
  Fine bilder.

  Liker

 5. bentebing sier:

  Jeg har bare vært i Aberdeen tidligere, men denne turen ga virkelig mersmak! Vi traff bare hyggelige mennesker og naturen var utrolig vakker, dessuten har de jo noen herlige spesialteter som falt i god smak!

  Liker

 6. tussi sier:

  Så morsomt! Elsker Skottland… Endte nesten opp med å studere i Aberdeen!

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: