Bentebing's Weblog

helt ukatalogisert

Bergens Tidende hadde en gjennomgang av påskens aktuelle krimbøker og Brennende spor av Deon Meyer var en av dem som fikk en sekser. Vi hadde nettopp kjøpt den inn på biblioteket og jeg snappet den med meg med tanke på en lang og fin påskeferie. Nå ble påsken heller full av hyggelig besøk og ferdiglesing av andre bøker, så Meyer måtte vente. Da jeg omsider begynte på den, tenkte jeg at dette var nok et spørsmål om hvor lenge jeg skulle gidde å lese denne, for det var virkelig ikke full klaff fra første side. Men så tok fortellingen av og jeg var knapt nok tilsnakkende. Søndag formiddag satt husbonden og jeg og leste: Boka hadde nettopp tatt av og jeg var i Sør-Afrika med en transport av svarte nesehorn. Husbonden prøver å få kontakt: er det spennende? Helt stille –  til jeg aner i det fjerne at noen snakker til meg: å, æh, ja. Han spør igjen (dette burde han vite ikke er stunden for samtale) er det krim? Helt stille – til jeg skjønner at nå burde en bekreftende lyd slippe ut av meg: mm. Etter det ga han opp…

Boka er satt sammen av tre deler, den første handler om Milla Strachan, en husmor som river seg løs fra en utro bølle av en ektemann og får jobb i persidentens etterretningsenhet. Den andre delen handler om Lemmer, en tidligere politimann som nå er en del av et detektivbyrå. Han får et oppdrag om å være bodyguard for en transport med svarte nesehorn, en transport som kommer ut for dramatiske hendelser og fører Lemmer inn i en ny jakt. Den tredje delen handler om den tidligere politimannen Mat Joubert som blir ansatt som etterforsker i et privat firma. Den første dagen får han oppdraget å finne ut hvor mannen til Tina er blitt av og dette fører til at alle de tre historiene blir ført sammen til en overraskende og spennende slutt.  Miljøet er Sør-Afrika, islamske nettverk, våpensmugling, spionasje og betraktninger rundt profittjaget til private etterforskere. Boka er sammensatt, spennende og godt skrevet. Selv om Meyer og jeg ikke fant tonen med en gang, så leser jeg gjerne flere bøker av denne forfatteren. Utrolig spennende!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: