Bentebing's Weblog

helt ukatalogisert

  Krim er populært og på biblioteket får vi stadig spørsmål om forfattere jeg aldri har hørt om og som vi derfor ikke har kjøpt inn. Nå er jo forlagene ganske offensive i promoteringen av sine bøker og før påske ble det helt klart at det var nesten umulig å leve uten å ha lest den ene vedensmesteren etter den andre. En av disse verdensmestrene er Peter Temple som skriver med handlingen fra  Australia. Vi kjøpte inn Stjerneskudd, den siste romanen som er oversatt til norsk og en i personalet begynte på denne, men ga den opp for den var altfor maskulin for henne. Jeg lånte Mørk kyst fra et annet bibliotek (hurra for biblioteknettverket) og må si at dette var et godt møte. Hovedpersonen Joe Cashin var ansatt i drapsavdelingen, han var nær ved å dø på jakten etter en kriminell der kompanjongen hans døde.  Når vi møter han i boken har han flyttet tilbake til hjemstedet sitt ved kysten. Han jobber i det lokale politiet og får en dag melding om at en av byens rike menn er død. Det ser ut som en ulykke, men det viser seg at det er mord og tre unge aborigniere blir mistenkt for mordet og tyveri av en dyr klokke. Disse tre kommer først i politiets søkelys når de prøver å selge klokken i storbyen.  På vei hjem skal politiet stanse dem for å avhøre dem nærmere, men dette går veldig galt og to av  ungdommene blir skutt og drept. Denne saken utvikler seg til å bli en sak om rasisme i tillegg til mordet og i neste instans oppdager Joe Cashin at her er det gjort andre grusomme handlinger mot unge mennesker. Cashin blir «klemt» mellom politikere som ønsker å dra veksler på saken, hans barndoms flamme advokaten Helen og en mistanke om at skyte-episoden mellom politiet og ungdommene kunne vært unngått, altså uredelige kolleger. Boken har gode replikker, den er mørk og dyster, men drivende spennende. Vel verd å lese!

2 kommentarer om “Mørk kyst

  1. bentebing sier:

    Ja, denne burde du lese! Han fikk en pris for denne boka også og anmeldelsene er nesten panegyriske:-)

    Liker

  2. astridterese sier:

    Peter Temple har jeg vært litt nysgjerrig på. Jeg tror jeg setter Mørk kyst opp på skal lese listen, den hørtes ut som et godt første møte. Takk for tips!

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: