Bentebing's Weblog

helt ukatalogisert

Det er den rene farsott av jubileer og feiringer av blogger i disse dager og det er stas. Gratulerer til alle blogger med «burtsdag» omtrent på denne tiden! Da jeg begynte å tenke på når jeg skrev min første blogg post, oppdaget jeg at det var i dag 22.05.2007! Fem år siden! Hvor har tiden blitt av? På den tiden gikk jeg på kurset 23ting om web2.0 og hadde kommet til leksjon to – blogging. Bloggen var til å begynne med en side for å øve seg på å orientere seg om diverse nettressurser, legge inn bilder, musikk, lenker osv. Ja, utforske verdensveven via bloggrapporter. Jeg oppdaget veldig raskt at dette var morsomt og at det var en fin måte å få skriveøvelse på, men frekvensen på skrivingen var virkelig så som så… for antall innlegg er ikke akkurat svimlende,  ved 216 innlegg pr. idag blir det ca 43 pr. år.  Samtidig oppdaget jeg Flickr og ble alvorlig bitt av The Flickr bug som en av mine venner kaller det. Jeg tar fortsatt en del bilder, men bloggen tar nok mer tid.

Det var først i 2011 jeg satte meg et mål om å skrive hver uke, noe som jeg nesten gjennomførte – og det er jeg i grunnen fornøyd med. Jeg hadde i begynnelsen tenkt å skrive om ting og tang, men da jeg oppdaget dette herlige bokbloggmiljøet ble jeg raskt penset inn på bokblogging og det har vært en fin vei å gå.  – og med bokblogging kan man hive seg med på ulike utfordringer; som å dele hva man leser for tiden og ikke minst samlesing i diverse utgaver. Det gjør at jeg leser bøker jeg absolutt ikke hadde tenkt å lese, men som har kvaliteter det er nyttig å få med seg. Når jeg jobber på et folkebibliotek trenger jeg å lese en del og ved å skrive om bøkene husker jeg dem bedre, noe som kommer godt med når folk skal ha tips om «ei god bok» og hjernen er i teflon-modus. Hvor går bloggveien videre? Flere poster om bøker, selvsagt, men  hvem vet kanskje dukker det opp andre kjekke ting å tenke på og skrive om?

Bildet er også fra mai 2007, ett av de første jeg la ut på Flickr – altså er riktig så nostalgisk post idag.

7 kommentarer om “22.05.2007

 1. bentebing sier:

  Tusen takk, det er hyggelig – og i like måte følger jeg din:-)

  Liker

 2. Eli sier:

  Din blogg følger jeg alltid med på Bente!

  Liker

 3. astridterese sier:

  Gratulerer med bloggbursdag!
  Jeg begynte også å blogge som et resultat av kurset 23ting om web 2.0. Men det var for «bare» to år siden 🙂 Jeg hadde ikke tenkt på å blogge før kurset, men oppdaget fort at dette var virkelig nooe for meg, og nå kan jeg ikke tenke meg en hverdag uten bloggen 🙂

  Liker

 4. bentebing sier:

  Takk for det!

  Liker

 5. Isabella sier:

  Gratulerer med bloggbursdag!:)

  Liker

 6. bentebing sier:

  Takk for det, men når jeg ser på gjennomsnittet av innlegg, så er ikke innsatsen så voldsom. – men det jobbes med saken;-)! Bokblogging er helt supert for når jeg har bestemt meg for å skrive om en bok så må jeg tenke litt mer rundt boka og det er en nyttig øvelse.

  Liker

 7. Ingalill sier:

  Gratulerer! Blogg siden 2007 må jo være rekord i bokbloggmiljøet
  , får mine 3 år til å se pinglete ut!
  (Bokblogging er et must for teflonhjerner)

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: