Bentebing's Weblog

helt ukatalogisert

20120718-184731.jpg
Jeg har delvis sukket meg gjennom Den hemmelige historien som Lines bibliotek og andre skal blogge om i slutten av måneden, mens husbonden har ledd høylytt av flere av bøkene han har lest denne sommeren. Da han avsluttet Teacher, Teacher av Jack Sheffield var jeg raskt ute og snappet til meg boken. Han hadde rett, historien om Jack Sheffield som kommer til en landsby i North Yorkshire som rektor på barneskolen er en herlig, rørende og morsom beretning om livet på skolen og i landsbyen. Det er som å lese James Herriot og se Med hjartet rette staden samtidig. Boka var ikke overhendig lang så jeg gikk snart over til det mer kriminelle med Elisabeth George og boka Fare i rødt. Jeg har lest uendelig mange av hennes bøker og så en dag orket jeg ikke mer av hverken Barbara Havers og Thomas Lynley, men det er altså utrolig hva litt avstand og ikke minst sommertempo kan gjøre med interessen. Det var stas å lese boka, selv om Lynley befinner seg i den dypeste sorg etter å ha mistet sin elskede Helen i et meningsløst drap. Havers er den lurvete betjenten med et hjerte av gull og sammen finner de ut av flokene. Husbonden har på ett eller annet vis vært utrolig heldig med bokvalget denne ferien for nå leser han Ferdaminne frå sumaren 1860 og forsyne meg ler han ikke godt over denne også! Kanskje en kjempeflink bibliotekar har gitt ham noen råd? Eg berre spyr????? Jeg gikk over til Liza Marklund og Prime time. Henne har jeg aldri lest noe av så dette var et nytt bekjenskap som jeg nok skal utforske videre. Hennes helt er Annika Bengtzon journalist med et, selvsagt, turbulent privatliv men superdyktig i jobben. Jeg må si at det er bra å lese om flinke damer, men må de ha det så trøblete på hjemmebanen for å virke virkelige? Jaja, damen kommer seg igjennom det meste og det er spennende nok til å lese på stranden, så da klager jeg ikke. Ferdaminne får jeg nok ikke lest i denne ferien for husbonden sier at den må leses langsomt….. Lurer på hvorfor?

4 kommentarer om “Sommerlesing

 1. astridterese sier:

  Jeg må begynne på Den hemmelige historien nå, jeg har akkurat kommet hjem fra ferie og har ikke nådd å lese den.
  Ferie er ofte tid for spennende og morsomme bøker og det hørtes ut som Teatcher var en av dem 🙂 Det er deilig med ferie og bøker. Masse tid til å lese dem uten at det betyr at du utsetter noe annet 🙂

  Liker

 2. bentebing sier:

  Det er bare to bøker av Marklund her, så kronlogien går nok dukken for meg og…. Her i El Campello er det 30 grader og vindstille, vi har ikke aircondition så bare moderat virksomhet gjør at svetten siler. Ha en fortsatt fin sommer du og:-)

  Liker

 3. Ingalill sier:

  Jeg gleder meg til Donna Tartt skal beblogges, skal bli moro og se de ulike oppfatningene, eller kanskje alle er enige
  Lynley har jeg begrenset erfaring med men på Marklund føler jeg meg utlært – og da må jeg si som alltid – kronologi – kronologi.
  (jeg gjorde det ikke selv – og har alltid angret)

  Fortsatt god sommer.
  (det er kaldt her idag – bare 28 grader)

  Liker

 4. Eli sier:

  Ellers kan jeg anbefale andre ferdaminner som jeg har skrevet om her:
  http://elislesebabbel.blogspot.no/2007/12/en-gteborgforfatter-p-reise-i-norge.html

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: