Bentebing's Weblog

helt ukatalogisert

Jeg burde trene! Jeg burde i hvert fall gå en tur i den nydelige høstlufta, kjenne sola, rydde litt i hagen eller begynne på en ørliten form for jogging. Hva gjør jeg? Ligger rett ut på sofaen og leser bok nr. to Viridians blod i Villheks serien av Lene Kaaberbøl. Det slår meg at dette er helt vilt, voksne damer bør kunne beherske dette suget etter å lese ferdig, finne ut hvordan det går og lengte etter neste bok i serien. Heldigvis er boka på bare 160 sider, men når jeg kommer så langt er det mørkt ute og den eneste form for bevegelse som er fornuftig er den i retning senga.

Handlingen denne gangen dreier seg om villheksa Shanaia, hun trenger hjelp fra Clara til å få tilbake Vestmark som Kimæra har tatt fra henne. Det er kamp, sterke krefter i sving og Clara får igjen erfare at hun har en mektig motstander som ikke skyr noe for å få igjennom sine planer.  – og neste bok kommer til våren….

Dette burde love bra for treninga, men jeg har holdt på med en annen bok ganske lenge (fornyer den stadig vekk på biblioteket) som heter Hjernen styrer vekten din, i mitt tilfelle kunne den ha hatt tillegget og viljen din. Kroppen min sier at jeg burde trene eller i det minste røre på meg, for ellers blir jeg stiv som en pinne og får vondt overalt, mens hjernen min sier at jeg er for sliten, sulten, tørst, trenger å sove, har ikke tid til sånt osv. Hjernen har til nå vunnet. Det eneste hjernen ikke tåler er at husbonden påpeker at jeg annonserte at jeg skulle trene og jeg har vel ikke tenkt å skulke? Da blir det trening, for en oppegående hjerne (som min gjerne vil være) holder avtaler, nemlig! Som oftest, tror jeg, kanskje…

10 kommentarer om “Villheks 2

 1. Lise sier:

  Kaaberbøl ja! Da blir man sittende. Enten man er 10 eller litt mer….

  Liker

 2. navigere sier:

  Det er det 😉

  Liker

 3. bentebing sier:

  Det er jo viktig å følge med! – ikke sant?

  Liker

 4. bentebing sier:

  Jeg leste også først Skammarendotter og den fikk meg virkelig hekta på Kaaberbøl, siden har jeg vært innom flere av henne. Når det gjelder trening har jeg heldigvis to støttekontakter som får meg på banen igjen når jeg har vært for slapp;-) så det ble trening i dag!

  Liker

 5. navigere sier:

  Det gjør jeg! Har sett henne i hyllene, og notert meg at hun er populær, men nå ga du meg den endelige unnskyldningen til å låne og lese mer ungdomslektyre :p

  Liker

 6. Melusine sier:

  Jeg kjenner meg igjen i det du sier om å burde, men lesing er også et bør så jeg har sjeldent dårlig samvittighet for å gjøre nettopp det. Lene Kaaberbøl skriver veldig bra forresten, jeg har lest bøkene om Skammerens datter som jeg likte meget godt.

  Ble det noe trening?

  Liker

 7. bentebing sier:

  Bøkene ble oversatt til norsk i år og kan godt leses av både gutter og jenter, selv om hovedpersonen er en jente. Hun har en god venn som heter Oskar og han har en hund som også er med på disse eventyrene, så om du har en preteen gutt skal vi ikke se bort i fra at dette kan være noe for han;-). Trene før frokost? Jeg tror du er vill, jente! Har prøvd med flatgym, men jeg har en praktfull dyne som det er megatungt å forlate, så det varte ikke så lenge…. I dag har støttekontakten bestemt at vi skal spinne, så da får jeg rørt på meg denne dagen i hvert fall;-) Lykke til med din kamp!

  Liker

 8. bentebing sier:

  Gjør det om du like fantasy og særlig Lene Kaaberbøl!

  Liker

 9. Ingalill sier:

  Aldri hørt om disse villheksene jeg. Er det typiske jentebøker, eller vil de også passe for preteengutter? Kanskje er det ikke barne/ungdomsbøker engang, men heksekunst og voksen villskap?

  Dørstokken må beseires, sånn er det bare, og den må beseires hver eneste dag. Dagens kamp er allerede tapt – løpe før sola står opp og barn våkner – neste runde sentrer rundt lunsjbussen – men det ser dårlig ut – for før det må jeg gå en laaaang hundetur, og da har jeg sikkert brukt opp all viljestyrke – og da blir det kveld før man går seirende ut.
  (forhåpentligvis).

  Liker

 10. navigere sier:

  Virker som en bok jeg bør lese. Lånes neste uke!

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: