Bentebing's Weblog

helt ukatalogisert

garnets_angel_usDenne boka er Salley Vickers debut. Miss Garnet´s angel handler om Julia Garnet som nettopp har mistet sin gode venninne Harriet og som bestemmer seg for å reise fra London til Venezia for å bo der et halvt år. Julia har vært lærer i hele sitt yrkesaktive liv, kommunist og levd innenfor ganske strikte rammer av hva som passer seg eller ikke. Venninnen Harriet var mer vågal og så atskillig lysere på livet. Julia tar med seg Harriets hatt, litt klær og en stor porsjon fordommer, men når hun kommer til Venezia og møter menneskene der og byens skjønnhet, skjer det en transformasjon med henne. Hun foretar i løpet av disse månedene en personlig reise, åpner seg opp mot nye mennesker, får venner i alle aldersgrupper og innser hvor mye av det gode livet hun har valgt vekk. Like ved der hun bor er det et kapell under restaurering og hun møter «tvillingene» Sara og Toby som arbeider i kapellet. De viser henne et bilde av erkeengelen Rafael og hun blir oppslukt av det apokryfe skriftet Tobits bok. Julia leser Tobits bok og vi leser med henne som en parallell historie. Tvillingene er ikke tvillinger og slik skaper de ganske mye forvirring Julia blir forelsket i Carlos, en mann som viser henne oppmerksomhet, men som har andre interesser enn kvinner. Når Julia oppdager dette blir hun svært såret, men kloke mennesker viser henne at kjærlighet er å åpne seg mot risikoen det er å bli avvist og skuffet.

Det var digg å lese denne boken! Nydelige Venezia blir beskrevet med kjærlighet og for de av oss som har vært der var det et fint gjenmøte gjennom forfatterens ord. Julia, en gammel dame, vokser og utvikler seg som menneske, det gir håp for årene som kommer.

4 kommentarer om “Miss Garnet´s angel

 1. bentebing sier:

  Ja, coveret på paperback-en er fint, men jeg tror ikke du blir skuffet om du leser boka og. Takk for kommentaren:-)

  Liker

 2. Melusine sier:

  Ved første øyekast falt jeg for coveret, men også historien høres bra ut – takk for lesetips 🙂

  Liker

 3. bentebing sier:

  Takk for kommentar, Lise! Ja, boka var veldig bra, mye bedre enn jeg hadde forestilt meg:-)

  Liker

 4. Lise sier:

  Å, den hørtes veldig veldig fin ut. Takk for tips!

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: