Bentebing's Weblog

helt ukatalogisert

dødsønsketPantagruel forlag sendte denne boka til meg, med ønske om en hyggelig lesestund og det fikk jeg! Legen og prestedatteren Mirjam har klart å rote seg opp i økonomiske vanskeligheter takket være en tidligere klassekammerat Per-Henrik og hans to kompanjonger Torsten og Ivan. Mirjam og datteren Anna skulle utstyre og drive et aldershjem, regnskapet skulle de tre kompanjongene ta seg av og Mirjam med sin legeutdanning skulle sørge for den faglige driften. Mirjam og Anna var begeistret og kastet seg ut i arbeidet, drømte om god fortjeneste og mulighet til å leve bedre enn de til nå hadde gjort. Mirjam prøvde ved flere anledninger å få en kontrakt med de tre for å sikre seg at avtalen ble som skissert, men det var stadig utsettelser. Så oppdager Mirjam at arbeidsgiveravgiften ikke er betalt, lønnen til de ansatte lar vente på seg og mange regninger er pluteslig stanset opp. Det er Torsten som river henne ut av drømmen om et godt liv ved å si at hun er oppsagt, at det ikke er noen penger og de ordrene hun har bestilt ja de må hun selv stå inne for. Mirjam ender opp med en kjempegjeld, betalingsanmerkninger hos myndighetene, inndratt kredittkort og brudd med Anna som tar sin tilflukt hos Mirjams bror Aron, som Mirjam har et mildt sagt dårlig forhold til. Mirjam tar i mot en jobb på et legesenter i Kuivalihavaara i Nord-Sverige og der treffer hun Hervor en dame med mange slags jern i ilden, men med et stort hjerte og stor omsorg for Mirjam. Mirjam jobber seg gjennom gjeld, får fjernet alle betalingsanmerkninger, lever et sunt og aktivt liv og er klar for å vende tilbake til Gotland og Kajpe Kviar der de tre kompanjongene fortsatt driver sin forretninger. Hervor blir med henne og sammen leier de et gammelt kapell i nærheten av huset til Ivan. Disse to damene har gått på kurs om affirmasjon og med denne kunnskapen i hodet begynner tankene å svinge om det kanskje var mulig, uten vold å ta knekken på de tre karene. Mirjam med sin bakgrunn har mange motforestillinger, mens Hervor som har lang erfaring fra maning, ganning og annen overnaturlig virksomhet er klar til å sette i gang.

Dette er en fornøyelig bok, lettlest og svært underholdende. Den passer til en dag på sofaen!sofaen

3 kommentarer om “Dødsønsket

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: