Bentebing's Weblog

helt ukatalogisert

carla, min carlaHestebok fra Ingeborg Arvola! Det er en greie med jenter og hester, ja, jeg har skjønt det, men det er først etter å ha lest Arvola sin bok om Inghill at jeg begynner å skjønne alvoret. Inghill er 11 år og bor i Tromsø med foreldrene sine. At hun er oppslukt av hester er vel ikke å ta for hardt i, for det er nesten det eneste som står i hodet på henne. Hun spiller cello også og tilsammen gjør nok dette henne til en outsider i forhold til venninnene som er mer opptatt av kjoler og kjendiser. Inghill ønsker seg en hest, mer enn noe annet. Hun tenker på hest, snakker om det, lager falske Facebook-profiler der hun skriver om seg selv og hesten «sin». Nabogutten Adrian er halvt indisk og Inghill har gjort det til sin jobb å integrere ham, noe som gjør at hun også kommer ut i konfrontasjoner med andre ungdommer. Det er bare Adrian som vet om Inghill`s  falske Facebook-profiler og han er også den som holder ut å høre på at hun snakker om hest – hele tiden. Men Inghill vil så gjerne være venner med to andre jenter i klassen, men det er tydelig at de lever i hver sin verden og alle forsøk på å være som dem ender med at Inghill føler seg enda mer utenfor. Foreldrene hennes er svært jordnære mennesker som vil at Inghill skal være bevisst sine egne valg og hva som er viktig i verden, men de ser og at hennes ene, inderlige ønske er hest.  Når Inghill nærmest har gitt opp drømmen om hest, kjøper de faktisk en hest til henne og Inghill er i himmelen. Men det er ikke så enkelt å ha hest og særlig ikke en som er så skvetten som Carla. Inghill selv er slett ikke så erfaren som hun tror når alt kommer til alt og dette fører til nye utfordringer.

Jeg må si at jeg ble veldig begeistret for denne boka. Den er realistisk, forfatteren skriver om Tromsø og omgivelsene der som om hun kjenner dem godt.  – og Inghill, jeg heier på henne! det er kommet en bok til om Inghill og Carla, fint for alle hestegale jenter!

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: