Bentebing's Weblog

helt ukatalogisert

TrollskallenBok om troll, er dette noe for en pingle som skvetter ved høylys dag? Joda, det gikk bra! Kanskje hadde det noe å gjøre med tidsperspektivet og at boka ble lest høyt oppe i et fly og ikke en mørk og stormfull natt. Boka er skrevet av Aleksander Løken som debuterer med denne boka i år. Bokas hovedperson er Edvard Frost på fjorten år. Han er løpegutt i Kristiania i 1887 og antakelig foreldreløs, mor er død og faren har reist til sjøs og ikke latt høre fra seg på mange år. Edvard bor på et barnehjem, men han har en god kontakt som stadig gir ham oppdrag og vi møter ham første gang når han skal hente en pakke til professor Rüdiger Wolf. Pakkens innhold og professorens kunnskaper om ånder, underjordiske og troll fører dem til den esentriske samleren Mink som har fått tak i en trollskalle. Det er medarbeideren Frederik Lazarus som har funnet skallen og sammen reiser professoren og Edvard som nyutnevnt assistent til Østerdalen for å se om de faktisk kan finne et levende troll, fange det og bringe det tilbake til samleren. De treffer både folk som hjelper dem, men og de som vil utnytte dem, men oppdraget er farligere enn de kunne tenke seg og dramtikken bygger seg opp mot slutten.

Det er en spennende fortelling med masse driv. Edvard Frost blir man glad i og slik som boka slutter tegner det til å bli en fortsettelse, den ser jeg faktisk fram til – til og med jeg som er en pingle!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: