Bentebing's Weblog

helt ukatalogisert

En-overflod-av-KatherinerHar du lest bøkene til John Green? Eller sett filmen Faen ta skjebnen? Noen av bøkene hans er skikkelige grinebøker, men denne boka kan få deg til å le høyt! Colin Singleton, vidunderbarn og veldig opptatt av anagrammer har nettopp blitt dumpa av kjæresten Katherine. Saken er at dette er den nittende Katherine som han er sammen med og det å stadig bli dumpa har ført han inn i en krise av depresjon og tiltaksløshet. Colin tar med seg bestekammeraten Hassan ut på tur for å finne tilbake til gleden over livet. De kjører i Colin sin gamle bil, Satans likbil og kommer til Kentucky der de treffer Lindsey Lee Wells, kjæresten Collin (går også under betegnelsen Den Andre Collin – DAC), og moren hennes. Colin og Hassan får jobb hos moren, de skal intervjue alle som har arbeidet på fabrikken deres for å samle informasjon om tiden som var, da «hele byen» var ansatt på fabrikken. Når de ikke arbeider med dette, bruker Colin tida til å tenke tilbake på forholdene han har hatt til hver av de nitten Katherinene. Han regner og kalkulerer og prøver å finne en formel på hvordan man kan forutse risikoen for å bli dumpa eller hvordan et forhold kan utvikle seg. Møtet med Lindsey og hennes nærmiljø gir Collin og Hassan nye perspektiver på livet og tilværelsen, noe som jeg tror/håper fører til at de forandrer kurs og ser at det mer i livet enn øyeblikkets tilfredsstillelse.

Jeg ble veldig betatt av fortellermåten til John Green. Han går tett på personene sine og lar dem vise seg som både kule og sårbare. Jeg har lest flere unge bokmeldere som digger bøkene hans, jepp han fortjener jubel! Denne boka  er en flott fortelling om å akseptere seg selv og om vennskap.

6 kommentarer om “En overflod av Katheriner

 1. bentebing sier:

  Så flott! Sønnen min tok master i Barnelitteratur og det var da han leste John Green, han skrev riktignok om noe annet, men det ble mye lesing av b&u litteratur på den tida. Håper du liker denne boka. Tusen takk for kommentar!

  Liker

 2. Signe Braut sier:

  Sjølv har eg berre lest Faen ta skjebnen. Til gjengjeld skriv eg master om den (mellom anna), så kan den omtrent utanat. John Green har ein fantastisk skrivestil, og har mykje humor og varme som gjer dei triste temaene lettare å bære. Har ikkje noko problem med å anbefale dei til elevane mine. En overflod av Katheriner virker veldig kjekk, gler meg til å lese den!

  Liker

 3. bentebing sier:

  Så enig! Takk for kommentar, Tine!

  Liker

 4. Tine sier:

  Etter Faen ta skjebnen ble jeg begeistret for denne forfatteren. Ønsket meg En overflod av Kateriner til jul og fikk den, så jeg har ledd meg gjennom den jeg også. Ble begeistret, så jeg støtter deg i din jubel. Ellikken må bare se å få orden på prioriteringen sin 🙂

  Liker

 5. bentebing sier:

  Det er mye som skal leses, ja! Men skal du lese en bok hvor du og kan le litt så er denne helt super! Leser du en som er litt treig, kan jo denne være en gulerot…. Takk for kommentar!

  Liker

 6. ellikken sier:

  John Green er en av mine favoritter, men denne boka står uforståelig nok fremdeles ulest i hylla. Skal bare, skal bare.. 😊

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: