Bentebing's Weblog

helt ukatalogisert

sondagsmiddag-1-1Denne uka fikk jeg tilsendt Bent Stiansen: Søndagsmiddag, med undertittel 52 hovedretter, 52 desserter, 8 juleretter fra Font forlag. I heimen har vi allerede Alene hjemme av samme forfatter, så vi har god erfaring med Stiansens retter og forventningene var høye! La det være sagt med en gang Stainsen skuffer ikke! Vi lagde Irish Stew og Lun eplekake med mandler og kanelkrem til dessert. Gjestene våre gjorde på ingen måte skam på maten, det ble bestått med glans og en av dem sa: Denne boken må jeg kjøpe! Boken er delt inn i de fire årstidene både når det gjelder hovedrett og dessert. Hvert oppslag har en liten introduksjon til retten, bl.a hvor den kommer fra og et tips om hvordan man får retten best mulig. I venstre spalte er det på hver rett tips til forberedelser, for eksempel hva en kan gjøre dagen før eller dagene før og hva som må gjøres samme dag. Helt nederst i denne spalten står det drikketips, noe som kan komme godt med hvis man skal prøve seg på noe helt ukjent. Fra boken Alene hjemme visste vi at oppskriftene er svært nøyaktige, dvs vi har gjort noen eksperimenter som ikke har falt så godt ut, så følg anvisningene nøye (velment råd). Mange av rettene er ikke så veldig eksotiske, men det er kombinasjonene som gjør dem spennende og svært velsmakende.

Søndag brukte vi tipsene om hva vi kunne gjøre på forhånd, dvs jeg kunne ha lagd kaken lørdag, men i stedet ble det kakebaking søndag morgen, husbonden skrelte og hakket alle grønnsaker til Irish Stew, så gikke vi tur og deretter ble the Stew kokt mens skifting og borddekking kunne foregå i bedagelige former. sondagstur-1

 

Her er det mange gode retter, mye kjekt å lese – dessuten – boka er utrolig lekker, vakre foto både av årstider og selvsagt rettene. Jeg viste et bilde av Mokkakake til husbonden, den står nå øverst på ønskelisten  – og her har Stiansen et nydelig lite morsminne han deler med oss – fint!

Når jeg leser igjennom dette er det visst en helt panegyrisk hyllest, er det ikke noe som kunne vært gjort bedre? Tja, det hadde vært greit om det var antydet hvor lang tid man må beregne på å lage retten. Når det står 600g epler, er det skrelt eller uskrelt mengde? Men dette er ikke avgjørende, boka er flott og jeg regner med at den blir vår nye favoritt i året som kommer. sondagsmiddag-2-1

2 kommentarer om “Søndagsmiddag

  1. bentebing sier:

    Hehe! Boka er vakker og det er jo også viktig. Den har en vegetarmiddag og et par fiskeoppskrifter – og dessertene da…. Sjekk den ut neste gang du er i en bokhandel. Takk for kommentar!

    Liker

  2. Tine sier:

    Ser ut som dere har funnet boken over alle bøker, panegyrisk er helt greit 🙂 Vi spiser jo ikke kjøtt, så jeg er litt kresen på kokebøker, men denne høres fin ut. Det er artig at mange kokebøker som har kommet ut i det siste har mye mer enn bare oppskrifter, det setter en liksom i stemning, og får magen til å rumle 🙂

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: