Bentebing's Weblog

helt ukatalogisert

hatet-mitt-fa%cc%8ar-dere-ikke-1Ett år etter det grusomme terroristangrepet i Paris har jeg lest boka til Antoine Leiris. Han skriver om drapet på konen sin Hélèn Muyal-Leiris og livet etter dette. Hélèn var på konserten på Bataclan i Paris den 13. november 2015 og var en av de drepte den kvelden da terroristene angrep denne og andre arenaer. Antoine Leiris sitter alene med sønnen Melvil som da er 17 måneder. Tre dager etter skriver han et åpent brev til terroristene som han legger ut på Facebook og som blir delt veldig mange ganger. Han skriver: Hatet mitt får dere ikke.

Dette er utgangspunktet for denne korte, men svært intense romanen. Det er en beskrivelse av sorgen, håpet om at det skal være en feil i informasjonen, at Hélèn skal komme tilbake og den daglige kampen for å få dagliglivet til å fungere igjen. Det er en personlig historie, men den er ikke privat. Mange som har mistet noen av sine nære og kjære kan sikkert kjenne seg igjen i sorgen, tomheten og fortvilelsen som er rikelig til stede her.

Det er en bok som er trist, men likevel vel verd å lese.

2 kommentarer om “Hatet mitt får dere ikke

  1. bentebing sier:

    Ja, han var på Lindmo. Temaet er trist, selvsagt, men han skriver godt – så når tiden er inne, er dette en bok som er verdt litt tid. Takk for kommentar!

    Liker

  2. Åslaug sier:

    Så et intervju med forfatteren, tror det var på Lindmo, og tenkte jeg skulle lese boka. Men akkurat nå leser jeg helst mer avslappende bøker. Mange bekymringer i livet får meg til å skygge unna de triste bøkene en periode. Men nå er det advent og tid for lys i mørketida. God helg!

    Liker

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..