Bentebing's Weblog

helt ukatalogisert

Nina Grøntvedt og Bård Sletvold Torkildsen har begynt en serie med Bea og Adil og livet i barnehagen. Her er det liv, energi og pågangsmot i bøtter og spann. Bea er full av energi! Hun ELSKER barnehagen. I dag vil hun leke med noen og ha det monstergøy. Det er mange i barnehagen som er bestevenner og en sånn bestevenn vil Bea også ha. Hun fyker bort til Tyra som leker med lastebilen, men da Bea vil lage en mosterstorm vil ikke Tyra mer. Da løper hun bort til Iman og Daniel, de leker katter og Bea får være med helt til hun får den kjempegode ideen at hun vil være en monsterkatt! Da bli Iman og Daniel redde og løper sin vei. Bea prøver mange ganger å bli bestevenn med noen, men når Bea har denne ideen med monster…. så er det ikke så greit. Til slutt sitter hun for seg selv og er veldig lei seg, men da kommer Adil…

Temaet i boken er aktuelt i mange situasjoner og for her handler det om både å finne en bestevenn, ikke overkjøre andre og ta seg tid. Ikke lett når energien bobler og man har en megagod ide! Grøntvedt har laget en tekst der det er lett å kjenne seg igjen og som utvikler seg i et tempo som gjør at det også er plass til litt refleksjon midt i all energien. Illustratøren Bård Sletvold Torkildsen følger opp teksten slik at energi og begeistring stormer ut av sidene. Det er artig å se hvordan han har lagt inn Adil som en bifigur i nesten alle oppslagene, noe som gir et frampek på hvordan dette vil ende. Kanskje du ikke ser det med en gang, men han er der. Jeg kan tenke meg at denne boka og de påfølgende kan bli en av favorittbøkene i barnehagen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: