Bentebing's Weblog

helt ukatalogisert

Peter May, mannen som har skrevet Lewis-trilogien, har nå skaffet seg en ny helt, Enzo Macleod. Handlingen er satt til Frankrike der Enzo arbeider på universitetet som professor i biologi. Han har imidlertid bakgrunn fra kriminologien, som kriminalteknikker. Han var gift i Skottland og har en datter der, men en besettende kjærlighet førte til at han ble i Frankrike. Da hans andre kone døde i barsel, ble han værende og oppdro sin andre datter der. Enzo har dårlig samvittighet overfor sin skotske datter Kristy og oppsøker henne når han får vite at hun bor i Paris. Hun gir derimot tydelig uttrykk for at han har sveket henne og hun tilgir ham ikke for det. Enzo har et godt forhold til sin andre datter Sofia som bor sammen med ham.

I denne første boken av Enzo-filene, møter vi ham når han og en journalist Roger Riffin skal prøve å finne løsningen på et 10 år gammelt uoppklart mord. Det er Jacques Gaillard, en velrenomert lærer fra en eliteskole som har blitt myrdet i en kirke i Paris. Ingen har noen gang funnet ut hvor liket er blitt av og Enzo inngår et veddemål om at han skal løse mysteriet. Mordgåten fører han til katakombene under Paris og en verden han ikke ante eksisterte. Han får vite at det ble funnet et skrin med en hodeskalle der og sammen med den flere andre merkelige ting. Han oppdager at hodeskallen tilhører Jacques Gaillard og at tingene i skrinet peker mot steder der resten av kroppen kan ligge. Enzo og hans noe tilfeldige assistent Nicole googler fram svar på gåtene som fører dem til forskjellige steder i landet. Selvsagt er det mektige mennesker som ikke ønsker at han skal lykkes med å finne svaret og dette fører til flere dramatiske episoder.

Det er spennende og May skriver godt, men jeg savner de fine landskapsbildene som Lewis-bøkene har og innimellom går det vel fort i svingene. Når det er sagt er jeg klar for en ny Enzo-fil så fort det lar seg gjøre! Så om du trenger en krim til påske, hvorfor ikke denne? Jeg leste boka som e-bok

9 kommentarer om “Ualminnelige mennesker

 1. bentebing sier:

  Ser ut som starten på en ny serie slik jeg leser undertittelen. Kanskje vi får litt fransk natur etterhvert og, Lewisbøkene var jo gode på det! Takk for kommentar!

  Liker

 2. bentebing sier:

  Ja, dette er siste bok, men slik jeg leser slutten er denne begynnelsen på en ny serie. Jeg håper det blir mer natur i Enzo-filene etterhvert for de var en styrke i Lewisbøkene synes jeg. Takk for kommentar!

  Liker

 3. bentebing sier:

  😂😂disse listene våre blir stadig lenger. Jeg er enig, les Lewisbøkene, de er knall! Takk for kommentar!

  Liker

 4. Ingalill sier:

  Skal jeg lese May til påske, bør det sikkert bli Lewisbøkene. Har sett at dere (alle) har vært svært begeistret. Men, det blir ikke før jeg har lest siste Minier, og muligens også ei Connellybok. Godt påska er et stykke unna -)

  Liker

 5. Åslaug sier:

  Går ut fra at dette er siste boka til May? Likte Lewistrilogien veldig godt, ikke minst på grunn av de magiske naturskildringene. Regner med at denne blir puttet inn et eller annet sted i leselista utover våren.

  Liker

 6. Tine sier:

  Peter May ser ut til å ha tatt de norske leserne med storm. Kjekt å høre om denne boken, som jeg ikke hadde fått med meg. Har lest Lewis-trilogien og en til, og kommer nok til denne etterhvert 🙂

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: