Bentebing's Weblog

helt ukatalogisert

Dette er bok nummer to om Aaron Falk politimannen fra Melbourne. Han har fortsatt brannskader fra opplevelsene han ble trukket inn i i boken Tørke . Denne gangen er det et firma som tar med sine ansatte på tur i villmarken for teambuilding. Kvinner og menn er delt inn i hver sin gruppe og de skal gå en løype fra fredag ettermiddag til søndag formiddag. Mennene kommer fram til avtalt tid, men kvinnene uteblir. Det går noen timer før kvinnene endelig kommer, men da er det en av dem som mangler.

Aaron Falk mottar et anrop på mobilen fra Alice, en av kvinnene som er med på villmarksturen natt til søndag. Han prøver å ringe tilbake, men får ikke noe svar. Han blir svært urolig for Alice har et oppdrag for politiet i dette firmaet. Det er vått, det er ikke lett å lese kart når opplæringen var en kort lunsjpause og det er ikke lett å samhandle når man egentlig ikke vil være med. De fem kvinnene har sine historier og sin rolle i firmaet. De er alle uvante med å gå i villmarken og noen av dem har ganske traumatiske opplevelser fra ungdomstiden å stri med. Konflikten bygger seg opp da de oppdager at de har gått feil og særlig Alice har et sterkt behov for å komme seg hjem. Tilfeldigvis finner de en hytte og tar inn på den, men historien om den som kanskje har holdt til her gjør oppholdet svært ubehagelig. Alice stikker av og de andre tror hun har gått i forveien, men har hun det?

Vi følger Aaron og hans partner Carmen når de prøver å få kontakt med Alice. De reiser til stedet der turen skulle foregå og prøver å skaffe seg en oversikt over hva som har skjedd. De er også under press fra overordnede som vil at de skal fremskaffe kontrakter fra firmaet der Alice jobber. Aaron finner gamle kart som faren har gått etter og han begynner sakte å forsone seg med forholdet de hadde.

Det er en uhyre spennende fortelling. Romanen veksler mellom kaptilter om kvinnene på turen og Aaron og Carmen sin etterforskning. Dette gjør at vi omtrent vet like mye som politiet etter som fortellingen ruller framover. Jeg har lest Tørke, men synes kanskje at denne var om mulig hakket bedre. Anbefales!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: