Bentebing's Weblog

helt ukatalogisert

Det foregår mye når Yrsa Sigurdardottir skriver sine kriminalromaner med politietterforskeren Huldar og barnepsykologen Freyja i hovedrollen. Denne gangen er det en mann som blir hengt i naturområdet Galgahraun. Politiet må ut og hente liket, samtidig er en kinesisk delegasjon på vei ut til Bessastadir, den islandske presidentens bolig som har direkte utsikt til, ja nettopp, stedet der mannen ble hengt. Erle, lederen for avdelingen er stressa og med en praktikant fra høyskolen, Lina som stadig påpeker feil som blir gjort eller forbedringer som kan gjøres, så er det ofte Huldar som får skyllebøttene. Huldar har vært ute for Erle sine overhøvliger før, så han tar ikke dette så tungt det er andre ting han er mer opptatt av, for eksempel å være mer sammen med Freya… Politiet finner ut at offeret heter Helgi, han bodde i en luksusleilighet og hadde inntekter fra finansmarkedet. Han reiste mye og var ofte i USA der han hadde jobbet i flere år. Når de besøker leiligheten hans finner de en liten gutt på 4- 5 år som ikke klarer å gjøre rede for seg. Han vil til mamma, men han vet ikke hva hun heter og han vet bare hva de kaller pappaen. Freya blir kalt inn for å ta seg av gutten og Huldar og hun må samarbeide om saken. Freya bor i broren sin leilighet og passer datteren hans Sara, verdens sureste unge, tror Freya. Han sitter for tiden i fengsel, men skal snart ut og da må hun finne seg et nytt sted å bo. Broren foreslår at hun kan bo hos en kompis av ham som skal inn og sone et par år. Hun lurer på hva som er catchet med dette tilbudet, når hun får vite det må hun gå i tenkeboksen. Det er ikke lett å få hull på hvem som står bak mordet på Helgi. De finner ut at han har noen kamerater som har holdt sammen siden skoletiden. De har alle respektable jobber, noen har familie og de bedyrer alle at dette mordet kom som et sjokk på dem. De har et felles nettsted der de deler filmer, filmene som ikke tåler dagslys. De tror forumet er helt lukket, men plutselig er det noen som har overtatt styringen og sender truende meldinger til dem. Huldar og kollegene nøster i tilsynelatende løse tråder, men ved tålmodig arbeid, timer med gjennomgang av overvåkingskameraer finner de til slutt løsningen. Det viser seg at Sara som Freya passer, synes at Huldar er verdens morsomte mann og han kan selvsagt ikke la være å benytte seg av dette fortrinnet for å kunne tilbringe noen timer sammen med Freya.

Jeg er veldig begeistret for Yrsa Sigurdardottir sine krimbøker. De handler om samfunnet, relasjoner mellom mennesker både når det gjelder offer og deres næremeste og livet på politistasjonen. Det er ikke bare politifolk som har en lurvete livsstil, vi får virkelig glimt av det andre kan ha å streve med også. Romanene velter seg ikke i blod og gørr, noe som jeg synes er bra og forfatteren klarer å skape hele personer av hovedpersonene sine og noen av deres nærmeste samarbeidspartnere eller støttespillere. God krim! Anbefales. Tine har også skrevet om denne boken.

En kommentar om “Galgen

  1. Tine sier:

    Ja, sant hun skriver bra! Takk for lenke, som du vet likte jeg også denne veldig godt.

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: