Bentebing's Weblog

helt ukatalogisert

Eli Hovdenak har laget denne tankevekkende bildeboken om den evig pratende elefanten og den dobbeltarbeidende giraffen Gulliksen. Gulliksen går på jobb og kommer hjem og fortsetter arbeidet. Vaske, rydde lage mat, hente ting til elefanten og elefanten skravler og skravler om den minste ting. Men så ser han en liten dott som fyker omkring, er det et pinnedyr som har falt ut av pinnehuset sitt? Hva gjør han? Hva lager han? Hvem er han? Fra utlandet? Fra Nepal der det er så tynn luft og høye fjell. Elefanten kjeder seg, kanskje han skulle begynne på skolen? Eller gå tur på høye fjell til Himmelheia eller Neverrest? Elefanten ber Gulliksen finne ut hvem dette er. Når Elefanten våkner dagen etter er Gulliksen borte! Hvor er han? Elefanten må ut på leting, og etter en stund finner han Gulliksen i et sirkus. Elefanten må redde ham, men er han fange? For å være på den sikre siden, kommanderer elefanten ham inn i et bur og så redder han Gulliksen.

En skravlende og en stille arbeidende, ja her kan assosiasjonene komme rullende i hvert fall for den voksne leseren. Gulliksen, den utkjørte giraffen som jobber og jobber, elefanten liten og tjukk som sitter, blir servert, kommanderer og skravler i ett. Da kan det kanskje være greit å bli fanget av et ekorn og få jobb i et sirkus?  Det er litt skummelt med noe ukjent som sitter og strikker (fangstgarn?). Det er jo ikke greit å bli fanget, men sirkus er jo gøy da… Kanskje Gulliksen kunne tenke seg å bli fanget en gang til? Forfatteren åpner for det i det siste oppslaget…

Her er det uttrykksfulle og stemningsbærende bilder. De flytende fargene gjør at det på mange oppslag er en slags dobbelt bunn og det gir leseren noe mer å gruble over. Eli Hovdenak lager vakre, mangetydige og tankevekkende bildebøker, denne er ikke et unntak. Takk til Ena forlag for leseeksemplar.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: