Bentebing's Weblog

helt ukatalogisert

Liker du å lese lete og finne bøker og leser for et tålmodig barn? Da er kanskje Trine Sejrup sin boka Detektiv Trine på kattejakt noe for deg? Boka handler om Trine, hun er på besøk hos bestemor som bor på en gård. Pus har sju kattunger og alle er blitt borte, detektiv Trine tar jobben. Hun har med seg kose-ekornet Karamell og de to går løs på oppgaven. Trine lager et kart over gården og deretter følger vi henne inn på låven, ut på åkeren, opp i åsen, i grisebingen, til dammen, til hagen og til slutt hjem til bestemor. Hun finner alle sju, men plutselig er kattemoren borte og da må det letes en gang til.

Trine Sejrup har laget en mangfoldig bildebok. Hvert leteområde har fått et dobbelt oppslag og ved neste bladvending får vi svaret på hvor kattungen befant seg. Dette er et lurt grep for da kan man gå tilbake og prøve å finne kattungen igjen hvis man ga opp ved første forsøk, noe jeg gjorde flere ganger(!). Bildene har mange elementer som gjør at man må se nøye på hvert oppslag for å finne kattungen. Jeg er sikker på at denne boka kan leses mange ganger og man vi alltid oppdage noe nytt. Illustrasjonene har tydelige konturer noe som gjør at de står fram i tegningen og det er primærfargene som er brukt i et ganske tradisjonelt norsk landskap. Bokstavene er satt i versaler, et valg jeg stusser litt ved fordi barn nå lærer både versaler og minuskler i leseopplæringen.  Boka er gitt ut av Aschehoug og jeg lånte den på biblioteket.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: