Bentebing's Weblog

helt ukatalogisert

Maria Lillebo har laget denne sjarmerende bildeboka om Oscar Wildensky. Jeg ble straks begeistret for Oscar for han fremstår som en levende, spontan og herlig gutt som lever med følelsene utenpå seg. Oscar har en lillebror som var helt ok da han kom, men denne lillebroren vokser til og blir en plage som går i veien for Oscar når han skal leke og tegne. Oscar blir veldig sint, mamma blir sint og Oscar må være med mamma for å handle. Det er det absolutt kjedeligste Oscar vet! Mamma skal kjøpe en bursdagsgave til lillebror, det vil Oscar også ha, men mamma sier nei. Når mamma møter en skravledame gjemmer Oscar seg sammen med vesken til mamma. Han gjemmer seg veldig godt og mamma er veldig dårlig til å lete. Når han omsider tenker at han må lete etter mamma, er hun bortevekk. Oscar prøver å huske hvor de skulle gå og han er innom den ene butikken etter den andre, men ingen mamma er å finne. Han går i parken, men der er det to skurker som vil stjele vesken til mamma. Oscar løper veldig fort, skurkene følger etter, men Oscar har et hemmelig våpen og det redder ham helt til han finner mamma igjen.

Gjennom detaljrike bilder og svært så levende illustrasjoner får Lillebo fram Oscars følelser, byens travelhet og det store og skumle som kan skje. Illustrasjonene er holdt i duse farger og vi får  et inntrykk av at handlingen forgår i en litt eldre by. Det er fint formidlet både Oscar sine frustrasjoner og drømmer og hvor deilig det er å bli funnet eller å finne. Boka er utgitt av Cappelen Damm. Jeg lånte boka på biblioteket.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: