Bentebing's Weblog

helt ukatalogisert

Dette er bok nummer to om Lisa og kosedyret Kaktusaurus Rex av Trine Mangersnes. Lisa skal til frisøren har pappa bestemt, men hun vil ikke og da vil ikke Kaktusaurus Rex heller. Pappa insisterer og da er det bare å følge på. Lisa synes frisøren ser skummel ut, hun har lange negler og setter i gang med vask av hår og tar skumle greier i håret. Hun spør Lisa hva slags frisyre hun vil ha, men Lisa vil ikke ha noe av det hun foreslår. Istedet tar Lisa saken og saksen i egne hender og da blir det sving på sakene.

Er dette en morsom bok? Ja, for alle barn uten frisørskrekk, tenkte jeg ved første lesing. Men vent litt! Lisa er jo den som går seirende ut av møtet med frisøren. Så kanskje kan denne boka være med å gi barn med litt frisørangst mot til å møte opp og få lokkene stusset? Jeg hadde nok valgt å lese boka for barn jeg kjenner og ikke minst hatt god tid til å se på illustrasjonene og snakke igjennom situasjonene.

Illustrasjonene er fulle av fart og handling, det er ikke så mange detaljer på hvert oppslag, men de som er der er med på å gi ekstra kjøtt på beina til fortellingen og det trenger den. I omtalen står det : Og trenger ikke pappa også en ny sveis? Til det er å si at pappa er fullstendig fraværende i salongen og hendelsene der, så hvorfor dette står er for meg en gåte.

Boka er utgitt av Aschehoug og jeg lånte den på biblioteket.

2 kommentarer om “Lisa og Kaktusaurus Rex

  1. bentebing sier:

    Hehe! Ja, kanskje det hadde hjulpet? For meg var det ikke noen innertier akkurat, men vi liker jo handlekraftige jenter… så den kom med. Takk for kommentar!

    Liker

  2. Tine sier:

    Så gøy å høre om boken. Har selv en sønn (som snart fyller 18) som aldri har vært hos frisøren. Tenk om jeg hadde hatt denne boken for, la oss si 15 år siden 🙂

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: