Bentebing's Weblog

helt ukatalogisert

Erna Osland og Camilla Engman har sammen laget denne fine bildeboka om den veldig redde og ensomme haregutten som til slutt finner harejenta med de fineste ørene.  Dette er feelgood for små barn og godt for den voksne medleseren også. Haregutten blir jaget av reven. Han er livredd og vil bare gjemme seg, komme seg vekk fra skarpe revetenner. Han stuper ned i snøen for å komme vekk fra alt det fæle, men der dunker han hodet i noe som viser seg å være en harejente med de nydeligste ører han noen gang har sett. Harejenta venter på jula, den har han aldri hørt om før. I følge harejenta er jula kaker og fred på jord. Haregutten lurer på om kaker er like godt som bark og det er de visst. Og fred på jord høres veldig bra ut.  De hopper fornøyd omkring og gleder seg til jula, men plutselig kommer reven og de løper i hver sin retning. Haregutten er enda reddere enn før, men finner trøst i elgen sine lange bein. Vil han noen gang få se harejenta igjen?

Det ender heldigvis godt og vi kan trekke et tilfreds sukk og ønske begge harene et langt og godt liv. Erna Osland har laget mange kvalitetsbøker for barn og denne går fint inn i rekken av dem. Hun skriver et lettlest og godt nynorsk som det er en fryd å lese. Det flere språklige hilsener til den voksne medleseren her, noe som gjør det ekstra kjekt å lese denne boken.  Illustrasjonene er holdt i avdempede vinterfarger. Reven er kjempeskummel med utrolig kvasse tenner så vi skjønner hvorfor haregutten blir så redd og skjelver så synlig. Illustrasjonene  følger teksten lojalt, men lar noen flere av skogens dyr og fugler utfolde seg i bakgrunnen og lage små sidehistorier som man kan more seg over ved neste gangs og neste gangs lesing. For dette kan lett bli en favorittbok hos både store og små. Boka er utgitt av Magikon forlag. Jeg lånte den på biblioteket.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: