Bentebing's Weblog

helt ukatalogisert

Det er all grunn til å bli forventningsfull når Kim Fupz Aakeson og Stian Hole lager bildebok sammen. De skuffer ikke! Det er klovnen Dummy som er bokens hovedperson. Han står i fare for å miste jobben fordi sirkusdirektøren ikke synes han får publikum til å le så høyt som han vil. Dummy er virkelig ikke særlig morsom, men han vil gjerne ha jobben og ber vennene sine om hjelp til å finne på nye triks slik at folk ler så høyt som direktøren mener de skal. Det blir ikke særlig vellykket, Dummy er fortsatt ikke særlig morsom, men han får folk til å tenke på andre ting. Folk som ser ham tenker på ting de vil slutte med, ting de ikke er så flinke til, ting de har sagt og som de angrer på og vil gjøre godt igjen. Når direktøren sier opp Dummy etter flere forsøk blir publikum rasende for de liker at Dummy får dem til å tenke på andre ting, gir dem en pause til å tenke etter. Direktøren må ansette ham igjen og slik gi publikum det de vil ha, en tenkepause.

Teksten til Aakeson er som en liten roman, vakker og ettertenksom. Illustrasjonene til Stian Hole utvider teksten med delikate og talende bilder, med fine detaljer og mye å snakke om i hvert enkelt oppslag. Denne boken er i det hele tatt en nytelse for både store og små. Jeg sier igjen – les og nyt! Boka er utgitt av Cappelen Damm, jeg lånte den på biblioteket.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: